40 procent ouders zou kiezen voor kindcentrum

Een groot deel van de ouders (40 procent) met veelal een kind op een reguliere basisschool of kinderdagverblijf, zou hun kind naar een kindcentrum laten gaan als er één in hun buurt zou zijn. Dat blijkt uit het onderzoek Ouders over kindcentra, uitgevoerd door onderzoeksbureau Oberon en op 19 juni overhandigd aan organisaties van ouders in onderwijs en kinderopvang. Lees hier het complete rapport.

Onderzoeks- en adviesbureau Oberon deed in opdracht van Kindcentra 2020 onderzoek naar de opvattingen van Nederlandse ouders over kindcentra. Het onderzoek bestond uit tien diepte-interviews met ouders die ruime ervaring hebben met een kindcentrum, een landelijke enquête (N=457) onder ouders die (willen) kiezen voor een kindcentrum en filmpjes en vragen (N=532) aan ouders die voor het eerst kennismaken met kindcentra.

De tien portretten zijn persoonlijke verhalen van moeders en vaders die in hun eigen woorden vertellen wat het kindcentrum voor hen en hun kinderen betekent. Die betekenis wordt in sterke mate bepaald door hun persoonlijke situatie, de kenmerken van hun gezin en de individuele ontwikkeling die hun kinderen doormaken. Deze verhalen zijn te lezen in het boekje Ouders over Kindcentra

Meer weten over huisvesting - bekijk ook publicatie huisvestingsvraagstukken kindcentra 2020? 
In de publicatie Huisvestingsvraagstukken Kindcentra 2020 wordt ingegaan op vragen als welke varianten zijn er voor kindcentra (één gebouw, campus en netwerk), hoe vertalen gewenste activiteiten zich ruimtelijk binnen een kindcentrum en wat zijn mogelijkheden om kindcentra in bestaande gebouwen te realiseren? Heeft u vragen over dit onderwerp? Neem dan gerust contact met ons op.

20/06/2017 / Extern nieuws
Gerelateerd