Betere kwaliteit kinderopvang en peuterspeelzalen

Rijksoverheid.nl | Den Haag | Zuid-Holland

Baby’s en peuters krijgen vanaf volgend jaar betere dagopvang. Ook bij de peuterspeelzalen gaat de kwaliteit omhoog. Daarbij krijgen werkende ouders die gebruik maken van peuterspeelzalen straks ook recht op kinderopvangtoeslag, zoals die nu al geldt voor de kinderopvang. De Tweede Kamer stemde 21 februari in grote meerderheid vóór twee wetsvoorstellen van minister Lodewijk Asscher van Sociale Zaken en Werkgelegenheid: het wetsvoorstel Innovatie en Kwaliteit Kinderopvang en het wetsvoorstel Harmonisatie Kinderopvang en Peuterspeelzaalwerk.

De kwaliteit van de kinderopvang en peuterspeelzalen gaat vanaf volgend jaar verder omhoog en er komt voor werkende ouders één financieringssysteem, de kinderopvangtoeslag. Die wordt vanaf begin 2018 gegeven voor zowel kinderopvang als peuterspeelzalen. Het belangrijkste doel van de nieuwe wetten is dat in de toekomst iedereen terecht kan bij kwalitatief hoogstaande kinderopvang en peuterspeelzalen. Lees hier het volledige bericht. 

Heeft u vragen over de Harmonisatie Kinderopvang en Peuterspeelzaalwerk?
Voor inhoudelijke vragen kunt u contact opnemen met Eline Kolijn van Sociaal Werk Nederland (kolijn@sociaalwerk.nl)​. De harmonisatie kan ook leiden tot investeringen in de kinderopvang. Heeft u vragen over deze investeringen of hulp nodig? Neem dan contact op met Cora Mastwijk of Martin van Osch

22/02/2017 / Extern nieuws
Gerelateerd