Handreiking Werken aan kwaliteit in de VE

Brancheorganisatie Kinderopvang | Utrecht

De pedagogisch beleidsmedewerker/coach kan een belangrijke bijdrage leveren om de kwaliteit van de VE op een hoger plan te tillen. De overheid heeft daarom besloten een urennorm in te voeren voor de inzet van een pedagogisch beleidsmedewerker/coach op VE-groepen. In het Besluit van 20 september 2019 is als rekennorm opgenomen dat er 10 uur per doelgroeppeuter per jaar moet worden ingezet. De beoogde invoeringsdatum van deze maatregel is 1 januari 2022.

Het Ondersteuningstraject VE van de drie brancheorganisaties Sociaal Werk, BK en BMK heeft een Handreiking gemaakt met veel informatie over deze nieuwe maatregel. Waar moet je aan denken als je hier mee aan de slag gaat? Aan welke eisen moeten de pedagogisch beleidsmedewerkers voldoen? Hoe bereken je het aantal uren precies? En hoe toon je aan dat je aan de urennorm voldoet? Het antwoord op deze en nog veel andere vragen vind je in de handreiking Werken aan kwaliteit in de VE.

Naar het volledige bericht

 

Nieuwsbrief 

Blijf je graag op de hoogte van relevante projecten, activiteiten, tools en ontwikkelingen. Meld je dan aan voor de nieuwsbrief. Je ontvangt de nieuwsbrief ongeveer 1 keer per maand. 

Ik meld me graag aan voor de nieuwsbrief

 

22/02/2021 / Extern nieuws
Gerelateerd