Handreikingen financiële kengetallen

Hoe sta je er als ondernemer voor ten opzichte van vorig jaar? Doe je het beter dan gemiddeld of juist minder goed? Om hiervan een beeld te krijgen kun je gebruik maken van financiële kengetallen.

De bekendste en meest gebruikte kengetallen zijn de liquiditeitsratio, de rentabiliteitsratio en de solvabiliteitsratio. Deze kengetallen geven je snel inzicht in de financiële gezondheid van je onderneming. Je kunt het zien als een rapportcijfer. Je kunt de kengetallen ook gebruiken om eenvoudig gegevens te vergelijken, zoals cijfers uit verschillende perioden, cijfers van andere organisaties of branchegemiddelden. Maar wat betekenen deze kengetallen nu eigenlijk en hoe worden ze berekend? Het antwoord op deze vragen vind je in een drietal handreikingen die we hebben ontwikkeld over kengetallen in de kinderopvang.

> Vraag hier de handreikingen aan

Voorkant rentabiliteit.PNG  Voorkant liquiditeit.PNG  Voorkant solvabiliteit.PNG

Webinar 'Kengetallen - voor inzicht in de financiële gezondheid van je organisatie'
Wil jij uitleg krijgen over de kengetallen van onze experts Joost Koetsier en Cora Mastwijk? Wil je weten hoe je jouw kengetallen kunt vergelijken met andere organisaties en die van de gehele kinderopvangsector? Tijdens het webinar krijg je antwoord op deze en meer vragen. De uitleg begint vanaf de basis en is eenvoudig te volgen. Je leert uiteindelijk aan de hand van jouw eigen jaarrekening hoe je zelf kengetallen kunt gebruiken en berekenen voor meer inzicht in jouw bedrijfsvoering. Middels inzicht houd je grip op de bedrijfsvoering en kun je deze waar mogelijk verbeteren. Een mooie stap richting de toekomst!

Dit webinar is bedoeld voor medewerkers en ondernemers in de kinderopvang die geen financiële achtergrond hebben, maar behoefte hebben aan meer kennis over financiële kengetallen.

> Kijk hier voor informatie en aanmelden

Ondersteuning
Heb je vragen over het stappenplan of de workshop of heb je ondersteuning nodig? Neem gerust contact op via info@waarborgfondskinderopvang.nl of bel naar 085 – 130 56 83.

20/06/2022 / Waarborgfonds Kinderopvang
Gerelateerd