Integrale voorziening voor alle peuters in alle gemeenten

Brancheorganisatie Kinderopvang, Brancheorganisatie Maatschappelijke Kinderopvang, BOinK, de VNG, de PO-raad en Sociaal Werk Nederland hebben een model ontwikkeld voor een integrale voorziening voor alle peuters, in alle gemeenten. In een brief aan de Tweede Kamer leggen ze het plan uit.

nursery-2114173_960_720.jpgDe 6 partijen zijn blij met de uitbreiding van het aantal uren voorschoolse educatie, maar ze vinden het onbegrijpelijk dat het kabinet zich beperkt tot een voorziening voor uitsluitend doelgroeppeuters. Hiermee negeert het kabinet de brede maatschappelijke oproep om 16 uur peutervoorziening voor álle peuters mogelijk te maken. Ook wordt hiermee voorbij gegaan aan de ontwikkeling van brede voorzieningen voor peuters die in veel gemeenten plaatsheeft.

Met het model kan binnen de financiële kaders van het Regeerakkoord een integrale voorziening voor álle peuters gerealiseerd worden in alle gemeenten van Nederland, inclusief de gewenste uitbreiding van 10 naar 16 uur per week. Het model gaat uit van reële kosten van kwalitatief hoogwaardige voorschoolse voorzieningen en versterkt de doorgaande leerlijn naar het primair onderwijs. Er blijft daarbij genoeg ruimte om ook te blijven investeren in kansengelijkheid in het primair onderwijs. Tegelijkertijd voorkomt dit model deels de nadelige financiële consequenties van de herverdeling.

Lees hier de volledige brief

14/02/2018 / Extern nieuws
Gerelateerd