Kamerbrief over investeren in onderwijskansen

Rijksoverheid.nl | Den Haag | Zuid-Holland

Minister Slob (Basis- en Voortgezet Onderwijs en Media) informeert de Tweede Kamer over extra geld voor de bestrijding van onderwijsachterstanden. Ook gaat hij in op een nieuwe manier om onderwijsachterstanden te meten.

Kinderen moeten de kans krijgen om zich vanaf jonge leeftijd goed te ontwikkelen. De omgeving van een kind zou hierin nooit een belemmering mogen zijn. Daarom ontvangen scholen en gemeenten geld om de onderwijskansen voor deze kinderen te vergroten. Het kabinet investeert structureel € 170 miljoen extra in een verruiming van het aanbod van voorschoolse educatie. Daarmee kunnen gemeenten peuters met een risico op een achterstand spelenderwijs meer taalvaardigheden mee laten geven. Daarnaast investeert het kabinet structureel € 15 miljoen extra in verdere versterking van de onderwijskansen. Lees hier de volledige kamerbrief.

Laat uw mening horen
De overheid gaat meer investeren in het oplossen van onderwijsachterstanden. Maar is deze insteek de juiste of kunnen gemeenten, kinderopvang en onderwijs nog meer doen om te zorgen voor de beste basis voor kinderen? Op 6 maart vindt in Amsterdam een gratis debat plaats over dit onderwerp. Kom ook en discussieer mee! Inschrijven kan hier.

05/02/2018 / Extern nieuws
Gerelateerd