Kennisgroep ondernemers kleinschalige kinderopvangorganisaties

Een groep ondernemers van kleinschalige kinderopvangorganisaties heeft het Waarborgfonds & Kenniscentrum Kinderopvang verzocht om in aanvulling op de netwerkkringen voor middelgrote en grote kinderopvangorganisaties een kennisgroep speciaal voor hen te organiseren. Op basis van deze verzoeken starten we begin 2021 met een kennisgroep speciaal voor deze groep ondernemers. 

In de afgelopen jaren hebben we in het contact met ondernemers ervaren dat er grote behoefte is aan een netwerk van gelijkgestemde ondernemers, die zichzelf en hun organisatie willen professionaliseren en hierin willen leren met en van elkaar. Vanuit deze behoefte is de kennisgroep ‘kleinschalige ondernemers’ ontstaan. Ben jij de kleinschalige ondernemer die op zoek is naar sparringpartners? Zie je de voordelen van samenwerken met andere ondernemers? Wil jij je graag verder ontwikkelen in je vakgebied en in de sector?

Wat kun je verwachten?
Onze professionals koppelen jou aan vergelijkbare ondernemers en samen vormen jullie een kennisgroep. Jouw kennisgroep komt vier keer per jaar bij elkaar. Tijdens de bijeenkomsten leer je van jezelf en van anderen door aan de hand van de eigen hulpvraag en/of actuele thema’s kennis op te doen en ervaringen uit te wisselen. Het Waarborgfonds & Kenniscentrum Kinderopvang faciliteert en brengt kennis en expertise mee over de geagendeerde onderwerpen.

Wat breng jij mee?
Jouw oprechte betrokkenheid en aanwezigheid bij de bijeenkomsten. We geloven dat jouw bijdrage essentieel is en willen op deze manier bouwen aan een sterk netwerk waar je als kleinschalige ondernemer onderdeel van bent en op terug kunt vallen als je een sparringpartner nodig hebt.
Zoals eerder genoemd worden de bijeenkomsten gefaciliteerd door een projectspecialist van het Waarborgfonds & Kenniscentrum Kinderopvang. Met elkaar stellen jullie de inhoud van de bijeenkomsten samen en bepalen de mate van verdieping, afgestemd op de eigen hulpvraag of de actualiteit. De projectspecialist stelt, waar gewenst, kennis en informatie beschikbaar door het geven van een presentatie of regelt een passende (externe) spreker.

Wat gebeurt er na je aanmelding?
Na je aanmelding neemt één van de projectspecialisten contact met je op voor een kennismakingsgesprek. Dit kan telefonisch zijn, maar ook via een videocall of bezoek op locatie (indien dit mogelijk is in verband met de corona maatregelen). Zo leren we je een beetje kennen en kunnen we, afhankelijk van het aantal aanmeldingen, een goede match van ondernemers per kennisgroep maken. Denk hierbij aan de grootte van je onderneming, jouw ervaringsjaren, ontwikkeldoelen, kennis en andere specifieke kenmerken. Begin 2021 hebben we met elkaar een startbijeenkomst!

We nodigen je van harte uit om deel te nemen en zien uit naar je reactie!

Voor wie: Ondernemers van kleinschalige kinderopvangorganisaties (tot ongeveer 150 kindplaatsen)
Wanneer: Vanaf januari 2021 – vier bijeenkomsten per jaar
Kosten: 450,- excl. btw per jaar

Aanmelden voor de kennisgroep kan via onderstaande button. Wil je eerst meer informatie? Neem contact op met Sonja Sandbergen of Jiska Lennartz. Zij beantwoorden al je vragen.

Aanmelden

Tijdens de events houden wij rekening met de veiligheidsrichtlijnen omtrent corona. Hierdoor kan het zijn dat de bijeenkomsten in een online omgeving plaatsvinden.

Ben je geïnteresseerd, maar ben je geen ondernemer van een kleinschalige kinderopvangorganisatie? Het Netwerk Professionals Kinderopvang biedt vakgenoten van middelgrote en grote organisaties de gelegenheid om op een informele en inspirerende manier inzichten en ervaringen uit te wisselen over onderwerpen passend bij een van de kringen (Controllers, Facilitair, Inkoop en Marketing). Lees hier meer.

01/12/2020 / Waarborgfonds Kinderopvang
Gerelateerd