Maximum uurtarieven kinderopvangtoeslag 2022

De maximum uurtarieven voor de kinderopvang worden in 2022 waarschijnlijk verhoogd met 0,51 procent. Demissionair minister Koolmees van SZW heeft dat laten weten via het ontwerpbesluit dat hij naar de Tweede Kamer heeft gestuurd. Het tarief wordt in het najaar definitief vastgesteld.

De voorgenomen tarieven in 2022 zijn:

  • Dagopvang: € 8,50 (2021: € 8,46)
  • BSO: € 7,31 (2021: 7,27)
  • Gastouderopvang: € 6,52 (2021: € 6,49)

Ondersteuning
We spreken regelmatig ondernemers die het uurtarief voor de opvang vaststellen aan de hand van het maximum uurtarief kinderopvangtoeslag. Echter is het essentieel om de uurprijs vast te stellen aan de hand van een begroting voor de eigen organisatie. Joost Koetsier kan jou hierbij op weg helpen. Meer weten? Je kunt Joost bereiken op tel: 06-51396563. Samen bespreken jullie welke ondersteuning past bij jouw situatie.

Wellicht vind je dit ook interessant: Workshop Begrotingmodel
Op dit moment zijn we bezig met het ontwikkelen van een workshop die in het teken staat van het maken van een begroting. Je krijgt uitleg over het begrotingsmodel dat onlangs door ons is ontwikkeld. Door middel van dit begrotingsmodel maken we het ondernemers van kleinschalige kinderopvangorganisaties zo makkelijk mogelijk om, na het invullen van een aantal basisgegevens, in korte tijd een volledige eigen begroting op te stellen. Het opstellen van een begroting helpt je onder andere bij het bepalen van de uurprijs. Na de workshop krijg je het model mee naar huis om er zelf mee te werken. Dan weet je zeker dat je niks mist.

De workshop is bedoeld voor ondernemers van kleinschalige kinderopvangorganisaties die zelf geen tot weinig financiële kennis of ervaring hebben. Wil je op de hoogte blijven over deze workshops? Houd onze agenda in de gaten! Je kunt je ook inschrijven voor de nieuwsbrief of​ volg ons op Linkedin, Facebook en/of Instagram.

01/06/2021 / Waarborgfonds Kinderopvang
Gerelateerd