Nieuw: Benchmark Energieverbruik

Waarborgfonds & Kenniscentrum Kinderopvang ondersteunt kinderopvangorganisaties op het gebied van duurzaamheid. Daarvoor is in samenwerking met de sectororganisaties de Groene Agenda Kinderopvang ontwikkeld. In de Groene Agenda Kinderopvang gaan we in op acht thema’s, waaronder energiebesparing. We delen stappenplannen, tips en een checklist om zelf interessante energiebesparingen op te sporen. Ook hebben we een tool ontwikkeld waarmee je kunt benchmarken op je eigen energieverbruik.

Met deze landelijke benchmark kun je de eigen locaties geanonimiseerd vergelijken met anderen op het gebied van energieverbruik (gas en elektra), energiekosten en CO2-emissies. Je krijgt daarmee onder andere antwoord op de volgende vragen:

  • Tool energie inzicht 352x176.pngZijn mijn energiekosten/exploitatievergoedingen hoog of laag ten opzichte van andere locaties?
  • Welke locaties doen het goed en welke locaties juist minder goed?
  • Bij welke locaties kan ik snel resultaten behalen en zo een begin maken met verduurzamen?
  • Liggen we op koers met onze (eigen en wettelijke) duurzaamheidsdoelstellingen of moeten we bijsturen?

De benchmark is recent opgezet en moet nu gevuld worden met gegevens van kinderopvangorganisaties. Hoe meer organisaties mee doen, hoe beter de benchmark. Download het invulblad en vul het energieverbruik en de energiekosten, het bouwjaar en de oppervlakte (m2) van jouw locaties in. Zodra voldoende organisaties de gegevens ingeleverd hebben, ontvang je jouw eigen resultaten in je mail.

Download via deze pagina het invulblad en lever je gegevens aan

Wil je meer weten over de benchmark? Stuur een email naar info@waarborgfondskinderopvang.nl, dan nemen we binnen drie werkdagen contact met je op.


De Groene Agenda Kinderopvang is ontwikkeld door Waarborgfonds & Kenniscentrum Kinderopvang in samenwerking met de sectororganisaties:

Brancheorganisaties banner.png

14/07/2021 / Waarborgfonds Kinderopvang
Gerelateerd