Nieuw: Werken en leren in de Kinderopvang

FCB | Utrecht | Utrecht

Voor iedere kinderopvangorganisatie die een zij-instromer zoekt is er vanaf nu de website www.werkenenlereninkinderopvang.nl. Een initiatief van het Platform Arbeidsmarkt Kinderopvang en WerkendLeren met als doel: meer zij-instromers aan de slag in de kinderopvang!

Gratis plaatsing in de vacaturebank en op Indeed

Of een kinderopvangorganisatie nu zelf het opleidingstraject verzorgt of het complete proces van werving en selectie tot opleiden uit handen wil geven, het kan allemaal. Als werkgever met ‘een eigen klas’ meld je de leerwerkvacature aan op de website. De vacature wordt kosteloos geplaatst en staat ook zestig dagen op Indeed.  

Talentpool met al 300 kandidaten

Zij-instromers hebben met de nieuwe site één plek om leerwerkvacatures te vinden. Via de website kunnen zij direct solliciteren en hun profiel opslaan in de talentpool van WerkendLeren. Bij de start van Werken en leren in kinderopvang zijn er al driehonderd potentiële medewerkers die aan de slag willen. Grote kans dat een vacature snel ingevuld kan worden.

Zij-instroom in kinderopvang stimuleren

Het Platform Arbeidsmarkt Kinderopvang hoopt dat de website de zij-instroom van nieuwe medewerkers in de sector zal stimuleren. Dat is hard nodig, want prognoses laten zien dat de tekorten blijven oplopen tot 2022. Werken en leren in kinderopvang moet dé plek zijn waar zij-instromers en kinderopvangorganisaties elkaar makkelijk en snel kunnen vinden. Daarom heeft het platform ervoor gezorgd dat het plaatsen van een vacature gratis is voor werkgevers met eigen leerwerkplekken. 

Lees hier het volledig bericht

25/06/2019 / Extern nieuws
Gerelateerd