Onzekere liquiditeit als gevolg van compensatieregeling

“Mijn financiële buffer is niet groot genoeg om ouders te compenseren in de eigen bijdrage, wat nu?”

De compensatieregeling voor de eigen bijdrage van ouders kan zorgen voor een eenmalige hoge uitgave, omdat u het verschil tussen het fiscaal tarief voor de kinderopvangtoeslag en uw uurtarief aan ouders terug gaat betalen. Ook als u de uitbetaling kunt doen vanuit de aanwezige middelen, dan nog kan het tot extra onzekerheid leiden voor de komende tijd. Dan is het verstandig om deze uitbetaling nu te doen, maar qua aanspraak liquiditeit dit te spreiden door er een werkkapitaal financiering voor aan te gaan. Daarmee houdt u uw liquiditeit op orde en heeft u voldoende ruimte voor onzekere tijden.

Nieuw: Corona borgstelling
Doet u een aanvraag voor een werkkapitaal financiering bij uw bank, dan kunt u bij ons terecht voor een Corona borgstelling. De Corona borgstelling is één van de belangrijkste pijlers uit onze Corona ondersteuning. Door de borgstelling vangen wij het risico op voor uw bank. De bank gaat hierdoor sneller over tot het verlenen van een financiering en doet dit tegen gunstigere voorwaarden. We hebben voor het afgeven van een borgstelling voor deze specifieke situatie een snelle en vereenvoudigde procedure ingericht waarbij maximaal 100% dekking wordt geboden.

Heeft u de behoefte om met een specialist van het Waarborgfonds te overleggen wat in uw situatie verstandig is en/of wilt u meer informatie? Neem contact op met ons team Borgstellingen via 085 - 13 09 645 of stuur een e-mail naar info@waarborgfondskinderopvang.nl.

Klik hier voor meer details en het direct aanvragen van de Corona borgstelling

16/04/2020 / Waarborgfonds Kinderopvang
Gerelateerd