Plannen kabinet voor meer balans tussen vast werk en flexwerk (Wet arbeidsmarkt in balans)

Rijksoverheid.nl | Den Haag | Zuid-Holland

Het kabinet wil flexwerkers beter beschermen en werkgevers stimuleren om werknemers in vaste dienst te nemen. Maatregelen hierover staan in het wetsvoorstel Arbeidsmarkt in balans. 

Wetsvoorstel Arbeidsmarkt in balans

Het wetsvoorstel Arbeidsmarkt in balans is aangenomen door de Eerste Kamer. De datum van inwerkingtreding moet nog in het Staatsblad worden gepubliceerd.

Doel: meer balans tussen vast werk en flexwerk      

Het kabinet wil het voor werkgevers aantrekkelijker maken om medewerkers in vaste dienst te nemen. Het kabinet wil dit bereiken door  verschillen in kosten en risico’s tussen vaste en flexibele contracten te verminderen. Op die manier worden werkgevers minder huiverig om werknemers een vast contact aan te bieden. Dat heeft ook voordelen voor de werkgevers: zij krijgen hierdoor goed ingewerkt personeel, dat weet  wat het bedrijf nodig heeft op de lange termijn. Daarnaast wil het kabinet dat werknemers  met flexibele contracten meer zekerheid in werk en inkomen krijgen. Dat is nodig, omdat zij bijvoorbeeld moeilijker een hypotheek krijgen. Tegelijkertijd moet flexwerk mogelijk blijven waar dat nodig is. Bijvoorbeeld om in te kunnen spelen op een veranderende arbeidsmarkt. 

Lees meer

07/06/2019 / Extern nieuws
Gerelateerd