Programma Meetup Kinderopvang bekend

Op 28 november organiseert Waarborgfonds Kinderopvang de Meetup Kinderopvang. Op een praktische en toegankelijke manier bespreken we samen met u de actuele ontwikkelingen in de kinderopvang.

Wanneer:       28 november 2018 van 10.00 – 15.00 uur
Waar:             Circl, Amsterdam 
Kosten:          Gratis toegankelijk, u dient zich wel vooraf aan te melden. 

Programma

De invoering van de wet IKK - Er is al veel gesproken over de gevolgen van de aangepaste beroepskracht-kindratio. De berekeningen laten zien dat er grote kostenverschillen tussen organisaties zullen zijn. Pas volgend jaar zal duidelijk worden wat het in de praktijk echt voor gevolgen heeft. Maar wat weten we nu? Welke keuzes hebben kinderopvangorganisaties nu gemaakt? Op welke manieren hebben ondernemers inzicht gekregen in de mogelijke gevolgen en welke maatregelen zijn genomen om deze op te vangen. Tony Weggemans heeft hier met veel ondernemers contact over en maakt samen met u de tussenstand op.

Huisvesting Kinderopvang - Hoe maak ik een goede scan van mijn huisvesting en hoe vertaal ik deze naar een visie, een MOP, en een investeringsagenda? Weten en daardoor kiezen op welke onderwerpen en welke locaties je investeert. Tine Oudshoorn – Directeur bestuurder van Vlietkinderen en Romy Schneider, expert Waarborgfonds Kinderopvang delen hun aanpak met u.

Verduurzaming in de kinderopvang - Nederland staat voor de forse opgave om in 2050 klimaatneutraal te zijn. Daar moet nog veel voor gebeuren. Ook de sector Kinderopvang heeft hier mee te maken. Er komen verplichte maatregelen en we zullen ons gedrag moeten aanpassen. Minder verbruik en duurzaam omgaan met materialen. Een forse opgave voor ons allen. Maar kunnen we dit ook omzetten in kansen? De ABN AMRO Bank gaat daar graag met u over in gesprek.

Kinderopvang over 10 jaar, waar gaan we voor – Samen met de Brancheorganisatie Kinderopvang en de Branchevereniging Maatschappelijke Kinderopvang gaan we in gesprek over de sector kinderopvang. Hoe staat het er nu voor en waar staat de sector kinderopvang over 10 jaar. Welke innovaties (in denken en doen )  zijn nu nodig voor de toekomstbestendigheid van de sector over 10 jaar. Hoe gaan we gezamenlijk de kracht van de sector de komende jaren versterken  en hoe ziet die realisatie van deze inspanning er dan uit? 

Ontmoeten wij u daar? Reserveer dan hier alvast uw plek.

Aanmelden

09/10/2018 / Waarborgfonds Kinderopvang
Gerelateerd