Stel in 5 stappen je eigen begroting samen!

Begrotingsmodel voor kinderopvangorganisaties

Het jaarlijks samenstellen van een begroting is belangrijk om inzicht te hebben in de financiële voortgang van de organisatie. Met de begroting kan de financiële voortgang tussentijds beoordeeld worden en kan er bijgestuurd worden. Daarnaast biedt een begroting onderbouwing voor het prijsbeleid.

Waarborgfonds & Kenniscentrum Kinderopvang heeft voor kinderopvangorganisaties een model ontwikkeld waarmee in vijf eenvoudige stappen de begroting samengesteld kan worden. Je vult de relevante (historische) gegevens en bezettingsprognoses in en de begroting wordt voor je opgesteld. Dit geeft de mogelijkheid om verschillende scenario’s te bekijken en te vergelijken en maakt het model extra aantrekkelijk om het juiste uurtarief te bepalen voor het nieuwe kalenderjaar. 

METATAG afbeelding begrotingsmodel aug 2022.png
 

Tijdens de ontwikkeling van het model hebben verschillende ondernemers meegekeken. De reacties bevestigen dat elke ondernemer met dit model aan de slag kan:
"Als kleine kinderopvangonderneming hebben wij nooit een echte begroting gemaakt. De verschillende soorten opvang, groep gerelateerde kosten en overige zaken maakt het voor ons lastig. De expertise en kennis op dit gebied ontbreekt binnen de organisatie. En onze financiële middelen zijn niet toereikend om het uit te besteden. Dit begrotingsmodel kunnen we stap voor stap invullen en geeft ons direct inzicht. Het is helder en duidelijk opgezet en blijft overzichtelijk!"

Bij het begrotingsmodel krijg je een handleiding en een gratis webinar. Tijdens dit webinar leggen we stap voor stap uit hoe je het model invult en welke afwegingen je daarbij maakt. Na het volgen van het webinar kun je aan de slag met het opstellen van je eigen begroting. 

Het begrotingsmodel kost €75,- excl. btw. & € 52,50 excl. btw voor organisaties met een ondersteuningsabonnement

Ik ontvang graag het begrotingsmodel

Meer weten?
Wil je meer weten over het begrotingsmodel of de ondersteuning? Of wil je eerst een demo van het begrotingsmodel zien? Neem dan contact op met Joost Koetsier 06 – 51 39 65 63 of mail naar joost.koetsier@waarborgfondskinderopvang.nl.

25/08/2022 / Waarborgfonds Kinderopvang
Gerelateerd