Tip: Uw werkkapitaalpositie op orde houden via het verlagen van de voorlopige aanslag inkomstenbelasting of vennootschapsbelasting

Eerder hebben wij een lijst opgesteld met maatregelen die u kunt treffen om uw werkkapitaalpositie op orde te houden en aan uw betalingsverplichtingen te blijven voldoen. Telkens lichten we daar een maatregel uit die we uitgebreider behandelen. Vandaag: verlagen van de voorlopige aanslag inkomstenbelasting of vennootschapsbelasting.

Vermoedelijk is uw voorlopige aanslag 2020 gebaseerd op uw gegevens van 2018. Doorgaans ontvangt u deze aan het begin van het jaar van de Belastingdienst. U kunt deze gegevens altijd aanpassen om op deze manier een andere voorlopige aanslag te ontvangen. U zult dit jaar als gevolg van de coronacrisis mogelijk minder winst of zelfs een verlies leiden. Als u in 2020 een lagere winst verwacht, kunt u hiermee direct uw voorlopige aanslag verlagen zodat uw belasting wordt verlaagd. Dit kunt u doen via de website van de Belastingdienst door op blauwe buttons onderaan dit bericht te klikken. 

LET OP: verlaag uw voorlopige aanslag niet zomaar. Doe dit alleen als u geen winst of zelfs een verlies zult draaien. Draait u toch een positief resultaat, houd er dan rekening mee dat er een naheffing volgt. Verwacht u dit jaar een positief resultaat, dan kunt u de voorlopige aanslag alsnog verlagen. Deze bewuste keuze kunt u maken om het uitstel van betaling als tijdelijk krediet te gebruiken, omdat de naheffing pas later komt. Overleg bij twijfel altijd met uw boekhouder.

Om u te helpen bij het inschatten van zowel uw omzetprognose als uw liquidititeitenpositie voor de komende maanden, zijn we bezig met het ontwikkelen van een rekentool voor ondernemers in de kinderopvang. Deze rekentool is toegespitst op de sector kinderopvang en richt zich niet alleen op de komende Corona-weken, maar ook op de periode daarna en de eventuele omzetdaling die dan nog speelt. Deze rekentool bevat de mogelijkheid om te ‘spelen’ met verschillende scenario’s om een zo’n goed mogelijk beeld te vormen van de financiële positie van de onderneming. In de loop van volgende week kunt u dit hulpmiddel downloaden. Houd onze website en Social Media kanalen in de gaten. Volg ons op LinkedIn groot.jpg Facebook groot.jpg Instagram2.png.
 

Wijziging voorlopige aanslag inkomstenbelasting
 

Wijziging voorlopige aanslag vennootschapsbelasting

 

15/04/2020 / Waarborgfonds Kinderopvang
Gerelateerd