Ondersteuning Coronacrisis

De maatregelen die de Rijksoverheid heeft getroffen omtrent het Coronavirus hebben directe gevolgen voor onze sector. Samen gaan we deze opgave aan. Speciaal voor deze situatie hebben we een ondersteuningsaanbod ontwikkeld op het gebied van organisatie, administratie en bedrijfsvoering. Dit ondersteuningsaanbod is bedoeld voor ondernemers, directeuren, verantwoordelijken bedrijfsvoering en managers in de kinderopvang.

FAQ
In ontwikkeling 

Actualiteit
Dagelijks houden wij de ontwikkelingen omtrent de maatregelen en de bijkomende gevolgen voor u in de gaten en ondernemen actie waar nodig. Wilt u op de hoogte blijven? Volg het Waarborgfonds en Kenniscentrum Kinderopvang op Social Media. Wij plaatsen dagelijks actuele nieuwsberichten, delen relevante kennisitems en tips en behandelen veel gestelde vragen.

LinkedIn.png  Facebook.png  Instagram2.png

Kennisitems, tips en praktijkvoorbeelden
Achter de schermen zijn wij continue bezig met het ontwikkelen van relevante kennisitems. Bent u bijvoorbeeld bekend met de handreiking ‘Coronavirus en het gebruik van o.a. ventilatie en verwarming’? Ook kunt u de tiplijst downloaden met maatregelen die u kunt treffen om uw werkkapitaalpositie op orde te houden en aan uw betalingsverplichtingen te blijven voldoen. Deze en meer kennisitems vindt u onder de button ‘kennisitems’ verderop op de pagina. Ook delen we hier onze tips en leest u praktijkvoorbeelden van andere kinderopvangorganisaties.

Helpdesk Coronacrisis
Naast de bestaande helpdesk is er tijdelijk een speciale helpdesk ingericht: Helpdesk Coronacrisis. Deze helpdesk is voor alle kinderopvangorganisaties toegankelijk. U kunt hier terecht met de vele vragen en zorgen die u als ondernemer heeft.
Wellicht heeft u vragen omtrent de organisatie van de noodopvang (inclusief 24-uurs opvang) of weet u niet goed hoe om te gaan met bestaande wet- en regelgeving in crisistijd en het toezicht hierop. Of u maakt zich zorgen of ouders de factuur wel zullen betalen (ondanks de compensatieregeling) of zelfs hun plaatsingsovereenkomst opzeggen en alle bijkomende gevolgen voor u. Hoe houdt u grip op de situatie, voor en achter de schermen, nu en in de toekomst?

Heeft u het antwoord op uw vraag op deze website niet gevonden of heeft u zorgen? Neem contact op met de helpdesk Coronacrisis door een e-mail te sturen naar info@waarborgfondskinderopvang.nl of bel naar telefoonnummer 085 -130 38 93. De helpdesk is op werkdagen bereikbaar tussen 09:00-17:00 uur.

Ons team staat voor u klaar om uw vragen te beantwoorden. Ook kunnen wij in een persoonlijk videogesprek met u sparren over de opgave die er ligt. Dit stelt u in staat hoogwaardige kinderopvang te kunnen blijven bieden en de kwaliteit te garanderen, nu en straks.

30/03/2020 / Waarborgfonds Kinderopvang
Gerelateerd