Voortgang Wet Harmonisatie en Wet IKK

Ministerie van SZW | Den Haag | Nederland

Staatssecretaris Tamara van Ark vertelt in een brief aan de Tweede Kamer de voorgang van de implementatie van de Wet Harmonisatie en de Wet Innovatie Kwaliteit Kinderopvang (IKK). In de brief geeft ze antwoord op 25 vragen die de commissie voor Sociale Zaken en Werkgelegenheid stelde over deze wetten.

docent drie leerlingen.jpgHet merendeel van de vragen gaat over de harmonisatie. Zeker 20.000 peuters hebben recht op kinderopvangtoeslag, maar bij de Belastingdienst is voor maar 11.000 peuters kinderopvangtoeslag aangevraagd. Toch maakt Staatssecretaris Van Ark zich hierover nog geen zorgen. Ouders kunnen nog tot en met april kinderopvangtoeslag aanvragen voor januari 2018. Daarnaast hebben nog niet alle gemeenten het beleid per 1 januari 2018 aangepast en betalen de gemeenten dus nog zelf voor de werkende ouders. Tot slot zijn er nog gemeenten die een overgangsregeling hanteren waarbij alleen ouders van nieuwe peuters kinderopvangtoeslag hoeven aan te vragen.

Bekijk hier de gehele Kamerbrief met daarin antwoord op alle 25 vragen over de Wet Harmonisatie en de Wet IKK.

Sessie over implementatie Wet IKK tijdens Kennisdag
Ook tijdens de Kennisdag is er aandacht voor de nieuwe wetten. In de vorm van een werksessie vertelt Stichting Vlietkinderen hoe zij zichzelf hebben klaargestoomd voor de Wet IKK. Welk problemen ze hierbij tegenkwamen en hoe ze deze problemen hebben opgelost. Bekijk hier het programma van de Kennisdag specifiek voor de sector Kinderopvang. 

02/02/2018 / Extern nieuws
Gerelateerd