Voortgang wetten kinderopvang

Rijksoverheid.nl | Den Haag | Zuid-Holland & Buitenhek management & consult | Utrecht | Utrecht

Afgelopen week zijn er een aantal berichten gedeeld over de wet Innovatie en Kwaliteit Kinderopvang en de wet Harmonisatie kinderopvang en peuterspeelzaalwerk. In dit bericht voegen we ze voor u samen.

De leden van verschillende fracties hebben vragen gesteld bij de wet Innovatie en Kwaliteit Kinderopvang. In deze brief gaat de regering in op de vragen van de leden van de verschillende fracties.

Ook hebben de leden van de verschillende fracties vragen gesteld bij de wet Harmonisatie kinderopvang en peuterspeelzaalwerk. Hier leest u de vragen met de antwoorden.

BOinK, Brancheorganisatie Kinderopvang, Branchevereniging Maatschappelijke Kinderopvang, FNV Zorg & Welzijn en Sociaal Werk Nederland hebben gezamenlijk een brief gestuurd naar tweede kamer over de wet Innovatie en Kwaliteit Kinderopvang. Met nog een kleine acht maanden te gaan tot de invoering van de wet en met het oog op de procedurevergadering van 9 mei vragen deze partijen aandacht voor de volgende drie punten: Het kostprijsonderzoek, de implementatie van de wet IKK en de regelgeving inzake de buitenruimte en het buitenspelen. In deze brief aan de Tweede Kamer reageert minister Asscher (SZW) op de brief van de verschillende partijen.

Daarnaast heeft de Brancheorganisatie Kinderopvang een inventarisatie laten maken door Buitenhek Management & Consult. Met het Besluit kwaliteit kinderopvang en peuterspeelzalen (IKK) wijzigen de rekenregels voor de beroepskrachtkind ratio in de kinderopvang. Omdat er volgens de Brancheorganisatie Kinderopvang nog veel onduidelijkheid is over de effecten op de exploitatie hebben ze een inventarisatie laten maken van de praktijk onder haar leden. De vraag die daarbij centraal stond was: Welke IKK kosteneffecten zijn er bij ondernemers en welke gevolgen heeft dat voor de tariefstelling? Lees hier het volledige onderzoek.

15/05/2017 / Extern nieuws
Gerelateerd