Webinar 'Combinatierollen van een PBM/PC'

Wanneer de functie van PBM en/of PC niet je enige functie is

Dit najaar starten we met twee nieuwe webinars voor de pedagogisch beleidsmedewerker en coach*. Het webinar ‘Combinatierollen van een PBM/PC' is specifiek gericht op de pedagogisch beleidsmedewerker en/of coach die naast deze functie nog een andere functie heeft binnen dezelfde organisatie**. Bijvoorbeeld als leidinggevende of als pedagogisch medewerker op de groep.

Tijdens dit webinar onderzoeken we de vraag die leeft over de verenigbaarheid en/of uitvoerbaarheid van deze meerdere functies. Welke voordelen zijn er en hoe kun je daar gebruik van maken? En hoe ga je om met de nadelen van het combineren van verschillende functies? Wie ervaart deze nadelen precies en welke oplossingen zijn daarvoor te bedenken? We bekijken onder andere hoe het gebruik van transparantie in de verschillende rollen bijdraagt aan de beoogde (pedagogische) kwaliteitsbevordering.

‘In eerdere contacten met pedagogisch beleidsmedewerkers en voornamelijk coaches die naast die functie ook een andere functie hebben binnen dezelfde organisatie, komt vrijwel altijd de vraag naar voren: hoe combineer ik deze verschillende rollen zonder dat ze elkaar in de weg zitten? Samen met hen onderzoek ik dit dan. Veel collega’s in het werkveld hebben deze vraag ook. In deze workshop brengen we hen samen en gaan we met elkaar op zoek naar de meest ideale invulling. Waar jij zelf nog mee worstelt, heeft een ander misschien al wel op de rit! Ik kijk nu al uit naar de ideeën en oplossingen die in dit groepsverband zullen ontstaan!’
Sonja Sandbergen, workshopleider en projectspecialist Kinderopvang

Dit interactieve webinar biedt bij uitstek de kans om met elkaar te sparren en elkaar op weg te helpen. Hoor van anderen welke werkwijze zij hanteren en waarom. Luister naar elkaars overwegingen en leer van de ervaringen.

Doelgroep: Pedagogisch beleidsmedewerkers en/of coaches die naast deze functie een andere functie hebben binnen dezelfde organisatie**
Workshopleiders: Sonja Sandbergen en Susanne Oosterman
Kosten webinar: € 50,- euro excl. BTW per deelnemer
Data en tijden:

  • Maandag 14 maart | 10:00 - 12:30 uur | Online

Klik hier om je aan te melden                                                                                  

* Naast het webinar ‘Combinatierollen van een PBM/PC’ start ook het webinar 'Maak jouw coachingsplan’. Volg je beide webinars? Je kunt dit aangeven in het aanmeldformulier. Je hoeft dan niet ook het webformulier voor het andere webinar in te vullen, maar zo ben je direct aangemeld voor beiden.

**Dit webinar is een verdieping op het basiswebinar ‘de inzet van de pedagogisch beleidsmedewerker/coach in jouw organisatie (IKK en VE)’. Enige basiskennis over de functie is nodig om deel te nemen aan deze verdiepende workshop. We bieden daarom de basisworkshop ook aan in de vorm van een webinar. Aanmelden kan hier. Twijfel je of het volgen van dit webinar voor jou nodig/ van toegevoegde waarde is, neem dan even contact op met Sonja Sandbergen op tel. 06-82005916.

22/12/2021 / Waarborgfonds Kinderopvang
Gerelateerd