Webinar 'Kengetallen - voor inzicht in de financiële gezondheid van je organisatie'

Hoe sta je er als ondernemer voor ten opzichte van vorig jaar? Doe je het beter dan gemiddeld of juist minder goed? Om hiervan een beeld te krijgen kun je gebruik maken van financiële kengetallen. Deze kun je eenvoudig uit je jaarrekening halen. Enige basiskennis van de betekenis van de kengetallen en hoe deze te vinden en te bereken zijn, kan je hierbij helpen. 

In dit webinar nemen we je mee in de bekendste en meest gebruikte kengetallen, namelijk de liquiditeitsratio, de rentabiliteitsratio en de solvabiliteitsratio. Deze kengetallen geven je snel inzicht in de financiële gezondheid van je onderneming. Je kunt het zien als een rapportcijfer. Maar wat betekenen deze kengetallen nu eigenlijk en hoe worden ze berekend? En hoe vergelijk je  jouw kengetallen met andere organisaties en die van de gehele kinderopvangsector? Tijdens het webinar krijg je antwoord op deze en meer vragen. De uitleg begint vanaf de basis en is eenvoudig te volgen. Je leert uiteindelijk aan de hand van jouw eigen jaarrekening hoe je zelf kengetallen kunt gebruiken en berekenen voor meer inzicht in jouw bedrijfsvoering. Middels inzicht houd je grip op de bedrijfsvoering en kun je deze waar mogelijk verbeteren. Een mooie stap richting de toekomst!

Dit webinar is bedoeld voor medewerkers en ondernemers in de kinderopvang die geen financiële achtergrond hebben, maar behoefte hebben aan meer kennis over financiële kengetallen.

Workshopleiders: Joost Koetsier en Cora Mastwijk
Kosten: € 95,- per deelnemer excl. btw & € 66,50 excl. btw voor organisaties met een ondersteuningsabonnement

Op dit moment is er geen nieuwe datum gepland, heb je interesse mail dan naar info@waarborgfondskinderopvang.nl


 

Demo
Heb je geen behoefte aan het volgen van een webinar, maar vind je het lastig de handreikingen te begrijpen? Neem je de inhoud er van liever in een online omgeving door met één van onze experts? Dan is het mogelijk een demo van een uur te volgen. De demo is bedoeld voor mensen die kennis beter tot zich nemen wanneer ze luisteren, dan wanneer ze lezen. Tijdens de demo wordt de inhoud van de handreikingen namelijk in een kleine groep aan je uitgelegd. Let op: tijdens de demo is er beperkte mogelijkheid tot het stellen van verdiepende vragen, het webinar voorziet wel in deze behoefte.

  • Data demo:
  • Locatie: Via Zoom
  • Workshopleiders: Joost Koetsier of Cora Mastwijk
  • Kosten: € 50,- per deelnemer excl. btw & € 35 excl. btw voor organisaties met een ondersteuningsabonnement*

 

 

 

10/05/2022 / Waarborgfonds Kinderopvang
Gerelateerd