Webinar: Wetgeving en Toezicht

Hoe kijk jij aan tegen het jaarlijks onaangekondigd inspectiebezoek? Heb je het idee dat je extra bagage kunt gebruiken om het inspectiebezoek ontspannen te laten verlopen? Wil jij je kennis vergroten over de geldende wetgeving? En ben je benieuwd naar de werkwijze van de toezichthouder, wat je daarvan kunt verwachten en hoe je er voor kan zorgen dat jij de touwtjes in handen hebt? Schrijf je dan nu in voor de webinar:

Bereid je optimaal voor op een inspectiebezoek

Tijdens deze webinar gaan we in op de wetgeving; hoe komt deze tot stand en welke wetten zijn voor jouw organisatie van toepassing? We kijken naar de invulling van het toezicht, de rol van de toezichthouder en welke stappen er zijn in het handhavingsproces. Ook geven we handvatten om je als organisatie optimaal voor te bereiden op een (onaangekondigd) inspectiebezoek en maken we kennis met verschillende communicatiestijlen. Je wordt je hierdoor meer bewust van welke rol jij inneemt  in het contact met de toezichthouder en welke invloed dit heeft, om zo een gelijkwaardigheid dialoog aan te gaan.

Na het volgen van deze webinar heb je:

  • kennis van de hoofdlijnen en totstandkoming van de wet;
  • inzicht in welke wetten van toepassing zijn voor jouw kinderopvangorganisatie;
  • begrip van de context tussen de toepassing van de wet in de praktijk en toetsing door inspectie;
  • kennisgemaakt met verschillende communicatiestijlen en meer begrip van jouw invloed in de dialoog met een toezichthouder;
  • begrip op het inspectieproces, van begin tot einde.

Doelgroep: Kleinschalige kinderopvangorganisaties
Kosten: € 50,- euro per deelnemer

Klik hier om aan te melden 

Je kunt tot 1 week voorafgaand aan de webinar kosteloos annuleren, daarna wordt het volledige bedrag in rekening gebracht.

 

13/10/2020 / Waarborgfonds Kinderopvang
Gerelateerd