Workshop: Op weg naar een uurprijs voor 2021

Het Waarborgfonds en Kenniscentrum Kinderopvang organiseert jaarlijks een workshop hoe je de uurprijs voor het aankomende jaar vaststelt. Vorig jaar is deze goed bezocht en daarom hebben wij besloten om ook dit jaar weer deze workshop te organiseren.

Schrijf je nu in voor de workshop: Op weg naar een uurprijs voor 2021

Leer in korte tijd om op basis van een begroting de uurtarieven voor aankomend jaar te bepalen.

Bepaal jij de uurprijs aan de hand van een psychologische grens of kijk je vooral naar wat de concurrent doet? Volg jij standaard het landelijk advies rondom de prijsverhoging of verhoog je de prijs maar minimaal om geen klanten te verliezen? Is de uurprijs voor dit jaar achteraf te laag gebleken? Het is essentieel om de uurprijs vast te stellen aan de hand van een begroting voor de eigen organisatie. Tijdens deze workshop leer je hoe je dit aanpakt en het nieuwe tarief kunt verklaren en verantwoorden.

Deze workshop is vooral bedoeld voor de kinderopvangondernemers die niet of onvoldoende financiële kennis en ervaring in huis hebben. We werken met een klein aantal deelnemers en er is veel ruimte tot het stellen van vragen. Ook gaan we aan de slag met korte opdrachten om zelf te oefenen.

Tijdens de workshop gaan we in op de volgende onderwerpen:

  • Gevolgen coronacrisis
  • Omzet
  • Personeelskosten
  • Overige kosten
  • Resultaat en prijsbeleid
  • Financiële rapportage en monitoring
  • Adviesvraag OC

Je gaat naar huis met een plan van aanpak en een model om een eigen begroting op te stellen. Om de bedrijfsvoering financieel inzichtelijk te krijgen en te streven naar een gezonde financiële positie is het maken van een begroting belangrijk. Het is de enige basis voor het bepalen van uw nieuwe tarieven. Tevens geef je met een begroting een goed onderbouwd prijsvoorstel bij de adviesvraag aan de oudercommissie of –raad.

Data en locaties:
Dinsdag 3 november van 13:00 uur tot 16:00 uur | Eindhoven

Doelgroep: Kleinschalige kinderopvangorganisaties
Workshopleider: Joost Koetsier (Projectspecialist Waarborgfonds Kinderopvang)
Kosten: €50 euro per deelnemer excl. btw. 

Klik hier om aan te melden

 

U kunt tot 1 week voorafgaand aan de workshop kosteloos annuleren, daarna wordt het volledige bedrag in rekening gebracht.

Veiligheidsrichtlijnen omtrent het coronavirus:

Tijdens de events houden wij rekening met de veiligheidsrichtlijnen omtrent corona. De locatie is hier juist op ingericht. Heb je last van verkoudheid of griepachtige verschijnselen? Blijf dan thuis, meld je af en neem contact met ons op. Samen zoeken we naar een gepaste oplossing.

 

Corona richtlijnen header mailchimp_website banner 600x180.png

 

20/08/2020 / Waarborgfonds Kinderopvang
Gerelateerd