Workshop Risicobeheer in vier stappen

Ondernemen brengt altijd risico’s met zich mee. Ook in de kinderopvang. Als ondernemer kun je maatregelen nemen om deze risico’s te vermijden of de gevolgen ervan te beperken. Hoe pak je dit aan? In deze workshop gaan we hier met het 4-stappenplan mee aan de slag!

De insteek van de workshop is praktisch en we werken met veel voorbeelden en ruimte om met elkaar te sparren en ervaringen te delen. Het doel van de workshop is om voor je eigen organisatie een lijst van ongeveer 10 risico’s op te stellen, waar je na afloop intern mee aan de slag gaat.

Na een korte introductie over risicobeheer bespreken we voorbeelden uit de praktijk. Ook gaan we gaan in op vraagstukken als:

  • Hoe voorkom ik risico’s?
  • Hoeveel buffers moet ik aanleggen voor als iets een keer tegenzit?
  • Wat moet ik verzekeren?
  • Wat hebben we geleerd van de coronapandemie?
  • Wat zijn de gevolgen van nieuw beleid voor onze sector?

Bij deze workshop werken we met het 4-stappen risicobeheermodel, waarin een lijst van veelvoorkomende risico’s voor de kinderopvangsector zijn opgesteld en mogelijkheden zijn gegeven hoe deze te beperken. Je kunt het model aanvullen met risico’s die specifiek zijn voor jouw organisatie.

De workshop is bedoeld voor kinderopvangondernemers en medewerkers die binnen de organisatie verantwoordelijk zijn voor de bedrijfsvoeringstaken. Denk aan directie en management, kindplanning, personeelsplanning, huisvesting en de (financiële) administratie.

Workshopleiders: Joost Koetsier en Cora Mastwijk
Kosten: € 95,- euro excl. BTW per deelnemer & € 66,50 excl. btw voor organisaties met een ondersteuningsabonnement. Je ontvangt bij de workshop het risicobeheermodel met een handleiding.

Op dit moment is er geen nieuwe datum gepland, heb je interesse? Mail dan naar info@waarborgfondskinderopvang.nl.

 

 

17/03/2022 / Waarborgfonds Kinderopvang
Gerelateerd