7 februari 2023
/ IKC de Twijn, Alblasserdam

Leer- en inspiratiesessie: Een goed binnenklimaat

Een goede luchtkwaliteit is belangrijk voor de gezondheid van jonge kinderen én van de pedagogisch professionals. Door corona is het belang van goede ventilatie nog duidelijker. Het is ook één van de speerpunten van het toezicht van o.a. GGD Amsterdam in 2022: Ventilatie en luchtkwaliteit. Tijdens deze sessie nemen we jou stap voor stap mee naar een goed binnenklimaat op jouw locatie(s)!

Je krijgt antwoord op vragen als: wat verstaan we onder binnenklimaat, wat zijn de effecten van een goed binnenklimaat, hoe krijg je inzicht in de luchtkwaliteit en welke strategie pas je daar vervolgens op toe? We laten je zien welke maatregelen je kunt treffen om het binnenklimaat te optimaliseren, uitgaande van verschillende scenario’s en situaties. De app ‘Schone lucht’, die speciaal is ontwikkeld voor kinderopvang en onderwijs, is daarbij een handig hulpmiddel.

Voor elke situatie en elk budget is een oplossing, we maken namelijk onderscheid tussen maatregelen met effecten op de korte en lange termijn en tussen eenvoudige en meer complexe maatregelen. Zo geven we tips over hoe je jouw medewerkers het best kunt instrueren om met de bestaande voorzieningen gericht te ventileren en te luchten in de groepsruimte en in de slaapkamers, zonder dat er bijvoorbeeld kou en/of tocht ontstaat. Of onnodige hitte in de zomer. En nemen we je mee in welke mogelijkheden er zijn om middels complexere ingrepen het binnenklimaat continu van hogere kwaliteit te hebben. Een belangrijk onderdeel van de sessie is de kwaliteitsborging in praktijk, hoe zit het met onderhoud en schoonmaak en hoe monitor je de kwaliteit?

De architect van het kindcentrum, Ronald de Rooij, neemt je tijdens de rondleiding mee door het pand. Hierbij wordt de koppeling gelegd tussen theorie en praktijk en geeft hij uitleg over de keuzes die zijn gemaakt op het thema binnenklimaat. Alvast een sneak peek? Kijk hier.

Datum en tijd: dinsdag 7 februari 2023 van 10:00-13:00 uur
Locatie: IKC de Twijn (Parallelweg 2, 2951 BS Alblasserdam)
Kosten: € 175,- excl. BTW per deelnemer & € 140,- excl. btw voor organisaties met een ondersteuningsabonnement, 
Sprekers: Gjalt Jellesma (BOinK) en Ferdie van de Winkel (Kenniscentrum Ruimte-OK)

Deze Duurzame leer- en inspiratiesessie is een activiteit van de Groene Agenda Kinderopvang

Klik hier om je aan te melden