9 november 2022
/ Triodos

Leer- en inspiratiesessie: Energiebesparing als onderdeel van energietransitie

De energiekosten stijgen en ook kinderopvangorganisaties voelen dat in de portemonnee. Naast dat je flink kunt besparen op de kosten, dragen al jouw verbeteracties ook bij aan een beter klimaat. Win-win!

Om tot daadwerkelijke energiebesparing te komen, is het goed om voor een planmatige aanpak te kiezen. Zo voorkom je dat je stappen in het proces overslaat. Hoe je dit doet, leggen we je uit tijdens de sessie. Na de sessie heb jij een plan van aanpak waarvan je de eerste stappen morgen al kunt zetten. Zo laten we je zien welke laagdrempelige maatregelen je kunt nemen om direct energie te besparen, de zogeheten Quick Wins. En ook is er aandacht voor investeringen op de middellange en langere termijn. Vaak is er niet het budget om alles tegelijk te doen. Hoe bepaal je waar je begint? Onze experts geven tips en delen hun ervaringen.

Tijdens de sessie krijg je ook uitleg over de tool Energieverbruik, waarmee je de eigen locaties kunt vergelijken op het gebied van energieverbruik (gas en elektra). Je krijgt daarmee onder andere antwoord op de volgende vragen:
>> Welke locaties doen het goed en welke locaties juist minder goed?
>> Bij welke locaties kan ik snel resultaten behalen en zo een begin maken met verduurzamen?
>> Liggen we op koers met onze (eigen en wettelijke) duurzaamheidsdoelstellingen of moeten we bijsturen?

We houden deze sessie op een inspirerende locatie, waar de gastheer/-vrouw zijn/haar verhaal met ons deelt: Hoe gaan zij om met investeringen in duurzaamheid, met welke visie en hoe zien zij de verduurzamingsopgave van de sector?

Datum en tijd: woensdag 9 november van 10:00-13:00 uur
Locatie: Triodos (De Reehorst, Hoofdstraat 10, 3972 LA Driebergen-Rijsenburg)
Kosten: € 175,- excl. BTW per deelnemer & € 140,- excl. btw voor organisaties met een ondersteuningsabonnement, 
Sprekers: Marion Breg (Waarborgfonds & Kenniscentrum Kinderopvang) en Romy Schneider (als expert verbonden aan het Waarborgfonds)

Deze Duurzame leer- en inspiratiesessie is een activiteit van de Groene Agenda Kinderopvang

Klik hier om je aan te melden