2 november 2017
/ Utrecht

Meetup - Een beter klimaat voor kinderopvang

Er komt nieuwe wetgeving aan in de kinderopvang. Daarover zijn al de nodige zorgen uitgesproken. Maar laten we ook eens stilstaan bij de positieve kanten van de nieuwe regelgeving. Laten wij het eens hebben over de waarde van de kinderopvang. Hoe willen wij omgaan we met de kwaliteit van de huisvesting en duurzaamheid in de sector? Welke kansen liggen er om die waarden en kwaliteit te vergroten?

Tijdens deze meetup gaan we met diverse sprekers in een afwisselend programma actief in op deze thema’s. In één dagdeel bent u op de hoogte van de laatste ontwikkelingen in de kinderopvangsector. 

Wanneer:       2 november 2017 van 09.30 – 13.30 uur
Waar:              Spoorwegmuseum, Utrecht 
Kosten:          Gratis toegankelijk, u dient zich wel vooraf aan te melden. 

Sprekers tijdens de Meetup zijn: 

afb.png

Maaike van Tuyll van Serooskerken (directeur Kinderopvang bij het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid) praat u bij over de nieuwe regelgeving die de komende jaren wordt ingevoerd.

Janneke Plantenga (Hoogleraar aan de Utrecht University School of Economics) was in 2011 betrokken bij een door de sector breed gedragen onderzoek naar de waarde van kinderopvang. Ze haakt hier, vanuit een actueel perspectief en nieuwe onderzoeken, op in. Wat levert kinderopvang de samenleving nu eigenlijk op? En liggen de baten van kinderopvang bij de werkende ouder of juist bij het kind?

Anne-Marie Pronk (Klimaatzuster) geeft een prikkelende sessie over duurzaamheid: Hoe stoppen we de grootschalige energieverspilling en maken we tegelijkertijd de omslag naar een schone energievoorziening? Daarover is de afgelopen jaren veel gepraat, gedacht en er zijn slimme oplossingen uitgedokterd. Met de huidige kennis komen we een heel eind. En wat we niet weten zoeken we samen uit. Genoeg gepraat. Aan de slag!

Marco van Zandwijk (Ruimte-OK) gaat met u in gesprek over een eigen kwaliteitskader huisvesting voor de kinderopvang. Wat voor huisvesting is er nodig voor het faciliteren van kwalitatief goede kinderopvang anno 2017? Tijdens de Meetup licht Marco de visie van Waarborgfonds Kinderopvang & Ruimte-OK graag toe. 

Na deze innoverende ochtend toe aan wat ontspanning? Breng dan na de Meetup gratis een bezoek aan het Spoorwegmuseum!

Vanwege een grote belangstelling voor de Meetup zitten we momenteel helaas vol. Schrijf u hieronder in voor de wachtlijst en wij lichten u direct in waneer er plaatsen vrijkomen.

Schrijf u hier in voor de Meetup!