2 november 2017
/ Utrecht

Meetup - Een beter klimaat voor kinderopvang

Er komt nieuwe wetgeving aan. Daar zijn al de nodige zorgen over uitgesproken. Maar laten we ook eens stilstaan bij de positieve kanten van de nieuwe regelgeving. Laten we het ook nog eens hebben over de waarde van kinderopvang. En hoe gaan we om met duurzaamheid in de sector? Een beter milieu, begint bij jezelf. Als sector zouden we hier onze kracht moeten laten zien.

Tijdens deze meetup gaan we actief in op deze thema’s. In één dagdeel bent u op de hoogte van de laatste ontwikkelingen in de kinderopvangsector. 

Wanneer:       2 november 2017 van 09.30 – 13.30 uur
Waar:              Spoorwegmuseum, Utrecht 
Kosten:          Gratis toegankelijk, u dient zich wel vooraf aan te melden. 

We kunnen de eerste sprekers al bekend maken: 

maaikejannekeannemarie.jpg

 
 
 
 
 
 
 
  • Maaike van Tuyll van Serooskerken (directeur Kinderopvang bij het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid) praat u bij over de nieuwe regelgeving die de komende jaren wordt ingevoerd.
     
  • Janneke Plantenga (Hoogleraar aan de Utrecht University School of Economics) was in 2011 betrokken bij een door de sector breed gedragen onderzoek naar de waarde van kinderopvang. Ze haakt hier, vanuit een actueel perspectief en nieuwe onderzoeken, op in. Wat levert kinderopvang de samenleving nu eigenlijk op? En liggen de baten van kinderopvang bij de werkende ouder of juist bij het kind?
     
  • Anne-Marie Pronk (Klimaatzuster) geeft een prikkelende sessie over duurzaamheid: Hoe stoppen we de grootschalige energieverspilling en maken we tegelijkertijd de omslag naar een schone energievoorziening? Daarover is de afgelopen jaren veel gepraat, gedacht en er zijn slimme oplossingen uitgedokterd. Met de huidige kennis komen we een heel eind. En wat we niet weten zoeken we samen uit. Genoeg gepraat. Aan de slag!

Na deze innoverende ochtend toe aan wat ontspanning? Breng dan na de Meetup gratis een bezoek aan het Spoorwegmuseum!
 

Schrijf u hier in voor de Meetup!