24 november 2021
/ Online

Webinar 'Combinatierollen van een PBM/PC'

Wanneer de functie van PBM en/of PC niet je enige functie is

Dit najaar starten we met twee nieuwe workshops/webinars voor de pedagogisch beleidsmedewerker en coach*. De webinar ‘Combinatierollen van een PBM/PC' is specifiek gericht op de pedagogisch beleidsmedewerker en/of coach die naast deze functie nog een andere functie heeft binnen dezelfde organisatie**. Bijvoorbeeld als leidinggevende of als pedagogisch medewerker op de groep.

Tijdens deze workshop onderzoeken we de vraag die leeft over de verenigbaarheid en/of uitvoerbaarheid van deze meerdere functies. Welke voordelen zijn er en hoe kun je daar gebruik van maken? En hoe ga je om met de nadelen van het combineren van verschillende functies? Wie ervaart deze nadelen precies en welke oplossingen zijn daarvoor te bedenken? We bekijken onder andere hoe het gebruik van transparantie in de verschillende rollen bijdraagt aan de beoogde (pedagogische) kwaliteitsbevordering.

‘In eerdere contacten met pedagogisch beleidsmedewerkers en voornamelijk coaches die naast die functie ook een andere functie hebben binnen dezelfde organisatie, komt vrijwel altijd de vraag naar voren: hoe combineer ik deze verschillende rollen zonder dat ze elkaar in de weg zitten? Samen met hen onderzoek ik dit dan. Veel collega’s in het werkveld hebben deze vraag ook. In deze workshop brengen we hen samen en gaan we met elkaar op zoek naar de meest ideale invulling. Waar jij zelf nog mee worstelt, heeft een ander misschien al wel op de rit! Ik kijk nu al uit naar de ideeën en oplossingen die in dit groepsverband zullen ontstaan!’
Sonja Sandbergen, workshopleider en projectspecialist Kinderopvang

Deze interactieve workshop biedt bij uitstek de kans om met elkaar te sparren en elkaar op weg te helpen. Hoor van anderen welke werkwijze zij hanteren en waarom. Luister naar elkaars overwegingen en leer van de ervaringen.

Doelgroep: Pedagogisch beleidsmedewerkers en/of coaches die naast deze functie een andere functie hebben binnen dezelfde organisatie**
Workshopleiders: Sonja Sandbergen en Susanne Oosterman
Kosten: € 50,- euro excl. BTW per deelnemer*

Klik hier om je aan te melden                                                                                  

* Naast het webinar 'Combinatierollen’ start dit najaar ook het webinar ‘Maak jouw coachingsplan’. Wil je beide webinars volgen? Je kunt dit aangeven in het aanmeldformulier.

**Deze workshop is een verdieping op de basisworkshop ‘de inzet van de pedagogisch beleidsmedewerker/coach in jouw organisatie (IKK en VE)’ die we t/m april 2021 georganiseerd hebben. Enige basiskennis over de functie is nodig om deel te nemen aan deze verdiepende workshop. We bieden de basisworkshop daarom nogmaals aan in de vorm van een webinar. Aanmelden kan hier. Twijfel je of het volgen van dit webinar voor jou nodig/ van toegevoegde waarde is, neem dan even contact op met Sonja Sandbergen op tel. 06-82005916.