15 november 2022
/ Online

Webinar 'Kengetallen - voor inzicht in de financiële gezondheid van je organisatie'

Hoe sta je er als ondernemer voor ten opzichte van vorig jaar? Doe je het beter dan gemiddeld of juist minder goed? Om hiervan een beeld te krijgen kun je gebruik maken van financiële kengetallen. Deze kun je eenvoudig uit je jaarrekening halen. Enige basiskennis van de betekenis van de kengetallen en hoe deze te vinden en te bereken zijn, kan je hierbij helpen. 

In dit webinar nemen we je mee in de bekendste en meest gebruikte kengetallen, namelijk de liquiditeitsratio, de rentabiliteitsratio en de solvabiliteitsratio. Deze kengetallen geven je snel inzicht in de financiële gezondheid van je onderneming. Je kunt het zien als een rapportcijfer. Maar wat betekenen deze kengetallen nu eigenlijk en hoe worden ze berekend? En hoe vergelijk je  jouw kengetallen met andere organisaties en die van de gehele kinderopvangsector? Tijdens het webinar krijg je antwoord op deze en meer vragen. Je leert aan de hand van jouw eigen jaarrekening hoe je zelf kengetallen kunt gebruiken en berekenen voor meer inzicht in jouw bedrijfsvoering. Middels inzicht houd je grip op de bedrijfsvoering en kun je deze waar mogelijk verbeteren. Een mooie stap richting de toekomst!

Dit webinar is bedoeld voor medewerkers en ondernemers in de kinderopvang die geen financiële achtergrond hebben, maar behoefte hebben aan meer kennis over financiële kengetallen.

Datum en locatie:                                                             
Dinsdag 15 november van 10:00-12:00 uur | Online

Workshopleiders: Joost Koetsier en Cora van Mastwijk
Kosten: € 95,- per deelnemer excl. btw & € 66,50 excl. btw voor organisaties met een ondersteuningsabonnement

Klik hier om je aan te melden

Je kunt tot 1 week voorafgaand aan het webinar kosteloos annuleren, daarna wordt het volledige bedrag in rekening gebracht.