31 augustus 2023
/ Utrecht

Hoe bepaal ik mijn uurprijs?

Hoe bepaal je als kinderopvangondernemer de juiste uurprijs voor het volgende jaar?

De workshop “Hoe bepaal ik mijn uurprijs?” is bedoeld voor ondernemers die het tarief voor volgend jaar op een professionelere manier willen vaststellen en onderbouwen. We nemen jou mee in de vele aspecten die bepalend zijn voor het vaststellen van de juiste uurprijs. Denk aan: jouw gemaakte prognoses, de UPS (Unique Selling Points) van jouw organisatie, de prijsbepaling van jouw concurrenten, het wel/niet stijgen van het KOT-tarief of de loonkosten bij een nieuwe CAO, etc. Als ondernemer sta je elk jaar opnieuw voor de vraag: ‘Hoe bepaal ik nu de uurprijs die past bij mijn organisatie? Waar moet ik dan allemaal rekening mee houden? En welke afwegingen maak ik daarbij?’.

Deze workshop richt zich op ondernemers van kleinere kinderopvangorganisaties. We gaan in op de economische en strategische afwegingen die je kunt maken bij het vaststellen van de nieuwe tarieven. Alle eerder genoemde aspecten komen aan bod. Er is volop ruimte voor het delen van ervaringen met de andere deelnemers en voor het stellen van vragen. Je leert ook hoe je het adviestraject met de oudercommissie doorloopt zonder weerstand, omdat je het nieuwe tarief kunt verklaren en verantwoorden.

Na deze workshop ga je naar huis met een helder plan van aanpak om het opvangtarief voor het volgende jaar vast te stellen.

Begrotingsmodel Kinderopvang
Voor het bepalen van de uurprijs is het belangrijk jaarlijks eerst een begroting op te stellen! Als er voor de eigen organisatie jaarlijks nog geen begroting beschikbaar is, maak dan gebruik van het Begrotingsmodel Kinderopvang. Het model en de handleiding helpen je stap voor stap een eigen begroting op te stellen. Je kan ook deelnemen aan het webinar begrotingsmodel waarin het model wordt uitgelegd en waar je je vragen kunt stellen.

Workshop: donderdag 31 augustus | 10:00 uur tot 13:00 uur | Utrecht
Doelgroep: Ondernemers van kleinschalige kinderopvangorganisaties
Workshopleider: Joost Koetsier | Cora Mastwijk
Kosten: Workshop (fysiek op locatie) €195,- excl. btw, webinar (online) €150,- excl. btw. Organisaties met een ondersteuningsabonnement krijgen 30% korting en betalen voor de workshop €136,50 excl. btw en voor het webinar €105,- excl. btw.

Klik hier om je aan te melden

Je kunt tot 1 week voorafgaand aan de workshop/het webinar kosteloos annuleren, daarna wordt het volledige bedrag in rekening gebracht.

 

 

Pagina's