22 november 2018
/ Utrecht

Workshop - Verduurzaming in de kinderopvang

Duurzaamheid – Je hoort het begrip overal, de afgelopen jaren gaat het vooral over gedrag en maatregelen zoals zonnepanelen en LED verlichting. Maar de opgave voor de samenleving en daarmee ook voor de Kinderopvang  wordt echter steeds groter en breder. Denk aan de voor een groep organisaties verplichte energieaudits en  maatregelen vanuit het klimaatakkoord. De workshop gaat in op de ontwikkelingen die er spelen en geeft u inzicht in de opgave waar u aan dient te voldoen. We geven u handvaten om met dit onderwerp aan de slag te gaan. Welke slimme oplossingen zijn er én hoe zijn de maatregelen aantrekkelijk te financieren? Uiteraard gaan we ook in op de positieve kanten van de ontwikkeling: welke kansen biedt het u! 

De samenleving en zo ook sector kinderopvang staat de komende jaren voor een forse opgave qua verduurzaming. Enerzijds wordt deze opgave opgelegd door verplichtingen, anderzijds biedt het ook een kans om de kwaliteit van de huisvesting te optimaliseren en te laten zien dat ook de sector kinderopvang het van belang vindt om op deze wijze te investeren in een gezonde toekomst voor de kinderen.

Naast de reguliere verduurzaming (zoals verandering in gedrag en duurzame materialen) staat ook de transitie naar hernieuwbare energie en een gezond binnen klimaat centraal. Tijdens deze cursus wordt dit complexe verhaal praktisch en toegankelijk gemaakt, zodat u er meteen mee aan de slag kunt.

Kortom, tijdens deze workshop:

  • Wordt u op de hoogte gebracht van de actuele ontwikkelingen
  • Krijgt u inzicht in uw situatie en opgave
  • Krijgt u handvaten om aan de slag te kunnen gaan met verduurzaming
  • Krijgt u inzicht in de financieringsmogelijkheden

Datum: Dinsdag 22 november
Locatie: Utrecht
Cursusleider: Romy Schneider & Martin van Osch
Kosten: €295,- per cursus (excl. btw, incl. lunch)

U kunt tot één week voorafgaand aan de workshop kosteloos annuleren, daarna wordt het volledige bedrag in rekening gebracht.

Na deze workshop wilt u aan de slag!

Inschrijven voor dit evenement

Gegevens

Rechts

Facturatie

Links2
Rechts2

Akkoord

Nieuwsbrief