12 oktober 2021
/ Houten

Workshop ‘Sturen op jouw kostprijs’ voor de kleinere kinderopvangorganisaties

Deze workshop is bedoeld voor ondernemers van kleinere organisaties. De workshop is laagdrempelig opgebouwd. Ook met weinig financiële kennis en ervaring begrijp je na het volgen van de workshop hoe jouw kostprijs is opgebouwd en hoe je hierop kunt sturen.

'Met ondernemers praat ik regelmatig over wat de opvang de ondernemer nu daadwerkelijk kost. Veel ondernemers vinden dat lastig te bepalen. In deze workshop leg ik uit waar jouw kostprijs uit bestaat en hoe je deze met een handige tool kunt uitrekenen én vergelijken met anderen. Je weet dan wat het verzorgen van een uur kinderopvang in jouw organisatie kost en hoe je dit kunt optimaliseren!'
Joost Koetsier, workshopleider en projectspecialist Kinderopvang

Tijdens de bijeenkomst wordt het kostprijsmodel, zoals dat beschreven staat in het rapport ‘Mijn Kostprijs’, toegelicht. Je krijgt inzicht in de verschillende componenten (kengetallen) die jouw kostprijs bepalen en welke het belangrijkst zijn om op te sturen. Denk aan de inzet van pedagogisch personeel en de huisvestingskosten. Je krijgt praktische informatie over hoe je deze onderdelen van jouw kostprijs kunt beïnvloeden en daarmee de kostprijs kunt optimaliseren.

In deze workshop demonstreren we ook de benchmarktool ‘Mijn Kostprijs’. Deze online tool is medio september 2021 beschikbaar. Met deze tool bereken je (onderdelen van) jouw eigen kostprijs op basis van de componenten die we hebben besproken in de workshop. De gegevens die je invult worden volledig anoniem verwerkt. Je kunt jezelf daarna vergelijken met collega organisaties. Waar wijken jouw kosten af van die van anderen? Met het inzicht dat je tijdens de workshop hebt verkregen, kun je bijsturen op die componenten.

Doelgroep: Ondernemers van kleinere kinderopvangorganisaties (tot ca. 5 miljoen omzet)
Maximaal aantal deelnemers: 15 deelnemers
Kosten: Er zijn geen kosten verbonden aan het volgen van deze workshop. Aanmelding is echter wel noodzakelijk.

Klik hier om je aan te melden

 

 

Pagina's