Een 4-stappenplan voor risicobeheer

Ga aan de slag met goed risicomanagement binnen jouw organisatie aan de hand van een overzichtelijk 4-stappenplan. Met behulp van deze stappen breng je de belangrijkste risico’s op het gebied van bedrijfsvoering binnen de kinderopvang in kaart. 

Als ondernemer in de kinderopvang ga jij zelf na welke risico’s er bij de opvang van kinderen spelen. Naast risico’s die voorkomen gedurende het primaire proces, namelijk de opvang van kinderen, zijn er voor jou als ondernemer ook risico’s. Veel kinderopvangorganisaties zijn zich niet goed bewust van deze risico’s voor de bedrijfsvoering. Voor het waarborgen van de continuïteit van je bedrijf is het van groot belang dat je óók op deze risico’s bent voorbereid. We noemen dit ook wel een goed ‘risicomanagement’.

Het opstellen van een risicoanalyse is een belangrijk onderdeel voor het risicomanagement. Om jou als ondernemer op weg te helpen, hebben we hiervoor een 4-stappenplan ontwikkeld. Hiermee kun je de belangrijkste risico’s op het gebied van bedrijfsvoering binnen de kinderopvang in kaart brengen en bepalen hoe je de impact ervan voor jouw organisatie kunt beperken. Bij dit stappenplan hoort het risicobeheermodel, beiden ontvang je na het achterlaten van jouw gegevens.

> Vraag hier het stappenplan aan


Webinar 'Risicobeheer in vier stappen'

Wil jij samen met onze experts Joost Koetsier en Cora Mastwijk en met mede-ondernemers sparren over hoe je maatregelen kunt nemen om risico’s te vermijden of de gevolgen ervan te beperken? In dit webinar/deze workshop gaan we met elkaar met het 4-stappenplan aan de slag! De insteek van de workshop is praktisch en we werken met veel voorbeelden. Het doel van de workshop is om voor je eigen organisatie een lijst van ongeveer 10 risico’s op te stellen, waar je na afloop intern mee aan de slag gaat. Na een korte introductie over risicobeheer bespreken we voorbeelden uit de praktijk. Ook gaan we gaan in op vraagstukken als:

  • Hoe voorkom ik risico’s?
  • Hoeveel buffers moet ik aanleggen voor als iets een keer tegenzit?
  • Wat moet ik verzekeren?
  • Wat hebben we geleerd van de coronapandemie?
  • Wat zijn de gevolgen van nieuw beleid voor onze sector?
     

> Kijk hier voor informatie en aanmelden


Ondersteuning

Heb je vragen over het stappenplan of de workshop of heb je ondersteuning nodig? Neem gerust contact op via info@waarborgfondskinderopvang.nl of bel naar 085 – 130 56 83.

Financiën

Ons team staat klaar

Heb je een vraag naar aanleiding van een van onze kennisitems, activiteiten of praktijkvoorbeelden? Of heb je niet gevonden wat je zocht? 

Neem contact met ons op