Strategisch beleidsplan: voor een duidelijke visie en heldere richting

Een strategisch beleidsplan is een onmisbaar document voor elke kinderopvangorganisatie. Het geeft richting en focus, stelt doelen en biedt een roadmap voor de komende jaren. Het zorgt voor consistentie en draagt bij aan een stabiele organisatie. Ook wanneer de kinderopvangorganisatie te maken heeft met veranderende omstandigheden, door ontwikkelingen binnen de organisatie of in de sector.

Wij ondersteunen bij het opstellen van een effectief strategisch beleidsplan. Samen onderzoeken we de vragen: Waar sta je als kinderopvangorganisatie voor? Waar wil je naar toe, welke doelen heb je? Wat wil je op korte termijn bereiken en welke plannen maak je voor de lange termijn? Welke middelen of mensen heb je daarvoor nodig en hoe zet je deze in? Welke beslissingen neem je en waarom?

Waarom is het belangrijk een strategisch beleidsplan te hebben?

  • Het biedt een heldere richting en een gemeenschappelijk begrip van waar de organisatie naartoe wil en wat zij wil bereiken. Dit helpt om gefocust te blijven en gezamenlijk naar een gemeenschappelijk doel toe te werken.
  • Het helpt bij het plannen voor de toekomst; welke uitdagingen en kansen zijn er op de lange termijn en hoe bereiden we ons voor op toekomstige ontwikkelingen in de kinderopvangsector?
  • Het fungeert als een leidraad voor besluitvorming binnen de kinderopvangorganisatie. Het helpt bij het evalueren van verschillende opties en het nemen van beslissingen die in lijn zijn met de overkoepelende doelen. Dit zorgt voor consistentie en vermindert het risico op impulsieve of korte termijn beslissingen.
  • Het helpt bij het efficiënt inzetten van middelen als personeel, financiën en huisvesting. Door de prioriteiten en doelstellingen duidelijk te definiëren, kan de kinderopvangorganisatie de middelen effectiever inzetten en eventuele knelpunten identificeren en aanpakken.
  • Het fungeert als een belangrijk communicatiemiddel naar ouders, medewerkers, samenwerkingspartners en andere belanghebbenden binnen het netwerk. Het biedt een duidelijk beeld van de waarden, missie en kwaliteitsnormen van de organisatie, waardoor het vertrouwen wordt opgebouwd en er duurzame relaties kunnen worden aangegaan.

Ondersteuning bij het opstellen van een strategisch beleidsplan  
Waarborgfonds & Kenniscentrum Kinderopvang biedt ondersteuning door de inbreng van expertise in een gesprek bij het samenstellen of actualiseren van het strategisch beleidsplan. Daarvoor kun je gebruik maken van het format Strategisch Beleidsplan, wat je bij deze ondersteuning ontvangt. Het doel van het gesprek is om de organisatie te helpen een effectief beleidsplan te ontwikkelen dat aansluit bij haar specifieke organisatiekenmerken, visie en doelen. De inhoud en de opbouw van het gesprek zijn afgestemd op de behoefte van de organisatie. Dit wordt vooraf met elkaar afgesproken. Je kunt bijvoorbeeld samen met de expert aan de slag met het identificeren van doelstellingen, het analyseren van de interne en externe omgeving en/of het formuleren van strategieën en actieplannen die aansluiten bij de kinderopvangorganisatie.

Kosten:  
Het pakket 'Strategisch beleidsplan: voor een duidelijke visie en heldere richting' kost €275,- excl. btw. Organisaties met een ondersteuningsabonnement krijgen 30% korting.

Het pakket bestaat uit:

  • ​Persoonlijk gesprek met een expert
  • Invulformat 'Strategisch beleidsplan'

 

Pakket aanvragen

Financiën
Organisatieontwikkeling

Strategisch beleidsplan: voor een duidelijke visie en heldere richting

Met het inzenden van het formulier ga je akkoord met de kosten van € 275,- excl. btw. Organisaties met een ondersteuningsabonnement krijgen 30% korting. De factuur volgt binnen enkele werkdagen via de mail.

Organisatie gegevens *

Gegevens contactpersoon *

Wijkt het e-mailadres voor de factuur af? *

Lees hier de verkoopvoorwaarden

Volg ons ook op Social Media  LinkedIn.png 

CAPTCHA

Ons team staat klaar

Heb je een vraag naar aanleiding van een van onze kennisitems, activiteiten of praktijkvoorbeelden? Of heb je niet gevonden wat je zocht? 

Neem contact met ons op