Tiplijst Werkkapitaal op orde houden

Er kunnen allerlei redenen zijn waardoor de voorraad werkkapitaal en het buffervermogen onvoldoende is of wordt. De maatregelen op deze tiplijst kun je op korte termijn nemen om een dreigend tekort voor te blijven of op te lossen.

Onvoldoende werkkapitaal of buffervermogen kan verschillende oorzaken hebben, denk aan terugloop in de vraag, een onverwachte toename in kosten of onverwachte investeringen. Als ondernemer heb je dan tijd nodig om structurele maatregelingen te nemen om de kaspositie weer gezond te krijgen. Als deze situatie zicht voordoet of dreigt te ontstaan, is het zaak eerst met een liquiditeitsprognose de omvang van het tekort in beeld te brengen. Zo kun je beter bepalen hoeveel maatregelen nodig zijn. Je kunt daarvoor gebruik maken van dit model.

Onderstaand vind je een lijst met maatregelen die je op korte termijn kunt nemen om een dreigend tekort voor te blijven. Dit geeft je als ondernemer enige tijd om tot een structurele oplossing te komen en de inkomsten en uitgaven weer in balans te krijgen.

Download de tiplijst


Ondersteuning
Heb je vragen of ondersteuning nodig? Neem gerust contact op via info@waarborgfondskinderopvang.nl of bel naar 085 – 130 56 83.

Financiën

Ons team staat klaar

Heb je een vraag naar aanleiding van een van onze kennisitems, activiteiten of praktijkvoorbeelden? Of heb je niet gevonden wat je zocht? 

Neem contact met ons op