Landelijke kennisgroepdag voor ondernemers SWK

Graag nodigen we jullie van harte uit voor een bijzondere dag die volledig gewijd is aan een essentieel aspect van leiderschap; loslaten. Als eigenaar en leidinggevende ervaren jullie dagelijks de uitdagingen van het balanceren tussen controle en vertrouwen, tussen sturing geven en ruimte bieden. Het loslaten van controle kan echter een krachtig instrument zijn om groei, innovatie en betrokkenheid te stimuleren binnen je team(s) en jezelf. 

Datum: 4 juni 2024
Tijd: 10:00 - 16:00 uur met aansluitend een kleine borrel
Locatie: Recidence Rhenen 
Thema: 'Loslaten'

Op 4 juni zullen we samen, aan de hand van 3 sessies, verkennen hoe we effectief kunnen loslaten.

Aanmelden

De sessies

Linker kolom
Voorbeelden in de natuur

Loslaten is een hele kunst voor mensen. En het is een makkie voor bomen. Die laten ieder jaar hun blaadjes vallen om ze in het voorjaar weer te kunnen laten aangroeien. Dat doen ze precies op het goede moment en precies zoals het goed voor ze is. En ze hebben een top-loslaat-techniek. Wij mensen zijn geen bomen natuurlijk. We kunnen ons wel laten inspireren door hun organisatie. Om makkelijker iets los te laten, wanneer dat in het belang is van ons of onze zaak. Weer of geen weer, het gaat door, anderhalf uur wandelen buiten.

Door: Mieke Elekan is van oorsprong planoloog en werkte o.a. in consultancy, conflictmanagement en opleidingsontwikkeling. Ze werkt als onafhankelijk coach, gespreksleider, loopbaanbegeleider, trainer en natuurgids, sinds 1997. Zij is grondig opgeleid in coaching, mediation en organisatieadvies en is ervaren in talrijke manieren van (loopbaan)-coaching en gespreksleiding. Mieke neemt je graag mee naar buiten. Iedere situatie brengt keuzemogelijkheden met zich mee. De natuur is meesterlijk in het benutten daarvan. ‘Ja’ zeggen tegen een keuze, betekent natuurlijk ‘nee’ zeggen tegen wat voor jou niet aan de orde is. Het is de kunst je eigen vanzelfsprekende koers te volgen, zoals alles in de natuur z’n eigen gang gaat.

Middelste kolom
Levenscyclus van een organisatie

Net als levende organismen kennen organisaties een levenscyclus.

Tijdens de workshop ga je de vier opeenvolgende fasen en vier herkenbare vaste patronen leren te onderscheiden om daarmee de dynamiek van organisaties in de tijd beter te voorspellen en te begrijpen. 

Een effectieve veranderstrategie sluit intelligent en strategisch aan op de onderliggende organisatiedynamiek. Waar sta jij nu met jouw organisatie en waar wil je naar toe en welke veranderstrategie (en rol als ondernemer/leidinggevende) zou daarbij dan passend zijn?

Door: Charlotte van Zuylen: Interim bestuurder, adviseur voor strategievraagstukken, procesbegeleider, verandermanager, coach, trainer en spreker voor de sectoren Kinderopvang, Onderwijs & Welzijn

Rechter kolom
Loslaten – welke uitdaging/kans ligt er voor jou?

Tijdens deze sessie zullen we, met gebruik van Lego als instrument, het concept loslaten verkennen, inclusief de persoonlijke uitdaging die jij zelf hebt als het aankomt op loslaten. Door middel van  LEGO® SERIOUS PLAY® zul je je gedachten, gevoelens en persoonlijke ervaringen rondom loslaten delen en verkennen

Door: Sonja Sandbergen. Naast haar werk als expert Organisatieontwikkeling heeft Sonja haar eigen bedrijf, Sonja’s advies, waarin zij traint, coacht en adviseert, onder andere met gebruik van  LEGO® SERIOUS PLAY®.