Susanne Akkermans

Expert bij Waarborgfonds Kinderopvang

 

Vanuit mijn grote passie voor kinderen,  ben ik vanaf 1998 ondernemer geweest in de Kinderopvang. 22 jaar heb ik mijn eigen kinderdagverblijf, met heel veel enthousiasme en passie mogen beleven.

Ik ben een expert op het gebied van ondernemen in de kinderopvang. Vanuit het zelf werkzaam zijn als pedagogisch medewerker in mijn eigen kinderdagverblijf, tot het leidinggeven aan een team, coachen en als ondernemer altijd mogelijkheden zien of creëren.

De afgelopen jaren heb ik mezelf verder ontwikkelt als Pedagogisch coach, adviseur kinderopvang én Trainer voor de baby opvang volgens de wet IKK.

Mijn kinderdagverblijf heb ik sinds Januari 2020 verkocht en ben ik mezelf volledig gaan richten op het coachen, adviseren en trainen van de kinderopvang. Dat doe ik vanuit mijn nieuwe onderneming. 

Mijn expertise is een mix van alle verschillende belanghebbende binnen de kinderopvang. De ouders, de kinderen, de pedagogisch medewerkers, de leidinggevende, de locatiemanagers en de ondernemers. De persoonlijke en warme benadering is passend bij mij als persoon en ook de wijze waarop ik onderneem.

Ik kijk en denk vooruit en scan in een oogopslag een totale organisatie. Daarin neem ik alle belanghebbende mee, waarin ik de kinderen voorop zet. De koppeling maken tussen het pedagogische beleid én de dagelijkse praktijk in overeenstemming met de Wet IKK is onderdeel van mijn werkwijze. Kijkend naar de inrichting van de ruimtes, hoe de kinderen zichzelf “gedragen” en hoe een team functioneert. Staat het pedagogische beleid goed op papier én wordt dit zichtbaar vertaalt naar de dagelijkse praktijk. Wat kan de ondernemer doen om de kwaliteit én de omzet van de kinderopvang te verhogen. Creatief en recht door zee zie ik overal mogelijkheden en oplossingen. Ik denk graag met u mee in het belang van uw organisatie waarbij ik mezelf afstem op de behoeftevraag die u heeft.

Sinds Maart 2020 mag ik onderdeel zijn van de expertisekring van het Waarborgfonds Kinderopvang. 

Heeft u een vraag, neem dan gerust contact met mij op. 

Betrokken bij