Afbeelding bij artikel
FAQ Pedagogische beleidsmedewerker/ coach
woensdag 10 april 2024
Body tekst

Doe mee met het Sectorrapport Kinderopvang!

Sinds 2005 maakt het Waarborgfonds & Kenniscentrum Kinderopvang jaarlijks in samenwerking met de sectororganisaties in de kinderopvang het Sectorrapport Kinderopvang. Het rapport geeft een onafhankelijk inzicht in de financiële ontwikkeling van de sector. Hiervoor hebben we de jaarcijfers nodig van zoveel mogelijk kinderopvangorganisaties. 

Aanleveren jaarrekening
Je kunt vanaf nu de jaarrekening 2023 aanleveren. Elke vorm van jaarcijfers telt! Van een officieel jaarverslag tot een uitdraai van de balans en de winst- en verliesrekening. Alle cijfers worden anoniem verwerkt en zijn niet individueel herleidbaar.

Deze oproep is vooral gericht aan de kleinschalige kinderopvangorganisaties. Ook jouw deelname is heel waardevol voor het Sectorrapport. 

Zo doe je mee 
Je kunt deelnemen aan het Sectorrapport met, of zonder eigen account.
Met account:

  • Upload je jaarrekening. Wij voeren de cijfers voor je in, maar je kunt zelf benchmarken en de panelvragen beantwoorden.
  • Voer zelf de jaarrekening in via je eigen account. Meedoen met de panelvragen is mogelijk. 

Direct na invoeren van de jaarrekening zie je in jouw persoonlijke, interactieve dashboard hoe jouw organisatie er financieel voor staat én waar ruimte is voor verbetering. Na publicatie van het Sectorrapport kun je benchmarken met de kengetallen van de gehele sector en met organisaties die in omvang vergelijkbaar zijn. 

Vraag een eigen account aan

Liever meedoen zonder account? Mail dan de jaarrekening naar info@benchmarkkinderopvang.nl. Wij voeren de cijfers voor je in. Zonder account kun je niet benchmarken of deelnemen aan het Panel Kinderopvang.

Panel Kinderopvang
Met jouw account kun je ook deelnemen aan het Panel Kinderopvang. Als panellid krijg je enkele verdiepende vragen over actuele thema’s in de sector. Dankzij de input van de paneldeelnemers kunnen we naast de financiële, ook diepgaandere inzichten en analyses delen over algemene ontwikkelingen in de sector kinderopvang. Alle gegevens worden automatisch en anoniem verwerkt. 

Vragen?
Heb je een vraag over deelname? Of wil je graag meedoen, maar weet je niet zeker of je cijfers geschikt zijn? Mail: info@waarborgfondskinderopvang.nl, of bel Cora Mastwijk via 06-83251750.