Afbeelding bij artikel
FAQ Pedagogische beleidsmedewerker/ coach
donderdag 01 februari 2024
Body tekst

Investeren uit eigen middelen of financieren met vreemd vermogen: Welke keus maak jij?

In een tijd waarin organisaties vanwege groei in vraag en verduurzamen van de huisvesting moeten investeren, is het belangrijk dat dit financierbaar is.

Veel organisaties financieren investeringen met eigen middelen. Je houdt daarmee zelf de regie en maakt geen extra kosten zoals rente en afsluitprovisie. Toch is investeren met externe middelen soms verstandiger. Je houdt je financiële buffer en kunt daarmee een kans pakken wanneer deze zich voordoet, zonder je te laten beperken door je bankrekening. Hierdoor kun je bijvoorbeeld sneller groeien. Maar hoe maak je nu de juiste keuze?

Het begint bij een ondernemingsplan en goed financieel inzicht. Wat zijn je ambities? Wil je groeien of bijvoorbeeld verduurzamen? Wat zijn de voor- en nadelen van investeren uit eigen middelen en van financieren met vreemd vermogen? Welk type investering is goed extern te financieren en welke minder? 

Ga in gesprek met een onafhankelijk financieel expert en bespreek wat er in jouw specifieke situatie allemaal komt kijken bij het investeren en financieren binnen de kinderopvang.

Meer informatie over het pakket verantwoord investeren