Afbeelding bij artikel
donderdag 30 november 2023
Body tekst

Kinderopvangsector slaat handen ineen met het Kinderopvangakkoord voor het nieuwe kabinet

BK, BMK, BOinK, BVOK, Nysa, PPINK, Sociaal Werk Nederland en Voor Werkende Ouders hebben een kinderopvangakkoord bereikt. In dit akkoord heeft brede toegankelijkheid van de kinderopvang prioriteit. 

Ambitie is om de kinderopvang zo snel mogelijk toegankelijk te maken voor ieder kind van nul tot twaalf jaar. Of de ouders nu werken of niet. Goede kinderopvang is namelijk van grote waarde voor de ontwikkeling van jonge kinderen, vooral voor die in kwetsbare posities. Dat is de boodschap van alle partijen in de kinderopvang aan de nieuwe Tweede Kamer en aan de partijen die straks gaan onderhandelen over het regeerakkoord.

De diverse partijen slaan de handen ineen om een duidelijke wens neer te leggen bij de politiek om de kinderopvang de komende jaren stap voor stap te gaan verbeteren. Volgens partijen zal brede toegankelijkheid het stelsel ook vereenvoudigen door het samenvoegen van honderden verschillende gemeentelijke peuterregelingen en het programma School en Omgeving. Dat concludeert Geert de Wit, voorzitter van de Branchevereniging Maatschappelijke Kinderopvang (BMK): “Hiermee starten we de vereenvoudiging van het kinderopvangstelsel en zorgen we ervoor dat álle kinderen van 0 tot 12 jaar gelijke ontwikkelkansen krijgen.” Bekijk hier het Kinderopvangakkoord


Op 14 maart tijdens de landelijke Kennisdag van Waarborgfonds & Kenniscentrum Kinderopvang en Kenniscentrum Ruimte-OK, gaan we ook in op het Kinderopvangakkoord. Het thema van de dag is: Een goed klimaat voor alle kinderen – Het kan wél. Dit thema vraagt van onze sectoren om goede samenwerking en innovatieve oplossingen. Ontmoeten we je daar?

Meer informatie en aanmelden