Borgstellingen

Waarborgfonds & Kenniscentrum Kinderopvang ondersteunt kinderopvangorganisaties naast kennis en inzicht ook met borgstellingen. Een borgstelling biedt zekerheden voor de financier en maakt financiering daarmee haalbaar en goedkoper. 

Als je als kinderopvangondernemer gaat investeren, dan heb je daarvoor geld nodig. Bijvoorbeeld voor een nieuwe kinderopvanglocatie, een verbouwing, de aankoop van een pand, ruimten in een kindcentra, een overname, werkkapitaal et cetera. Je kunt ook investeren in verduurzaming. Denk aan een energiezuinig gebouw of duurzame opwek met zonnepanelen, maar ook aan biologisch verantwoord en circulair materiaalgebruik.
 

Eigen middelen of extern financieren?

Het financieren van de investering kan uit eigen middelen, als die aanwezig zijn. De vraag is of dat in alle gevallen verstandig is, of dat je het (deels) extern moet financieren. Het kan ook zijn dat je gewoonweg geen of onvoldoende eigen middelen hebt. Of je wilt niet investeren, maar voorziet een tijdelijk tekort in het werkkapitaal waarvoor een overbruggingskrediet nodig is. Het is zinvol je te laten adviseren over welke optie in jouw situatie het best past. Je kunt hierover contact opnemen met onze expert Cora Mastwijk.
 

Zekerheden bieden

Blijkt extern financieren de beste optie, dan moet je zekerheden bieden. Dat kan een pand zijn, maar ook een borgstelling van Waarborgfonds & Kenniscentrum Kinderopvang. Daarmee daalt het risico van de financier en dat zorgt voor betere voorwaarden. We werken met alle reguliere banken samen en met alternatieve financiers. 

Bekijk hier de verschillende financieringsarrangementen

Wil je meer weten over borgstellingen? Of ben je benieuwd naar de mogelijkheden voor jouw organisatie? 

Neem contact op Bekijk hier het regelement voor borgstellingen en garanties