Financieel op koers met het prognose- en kasstroommodel

De afgelopen jaren stonden in het teken van de coronamaatregelen en de gevolgen hiervan voor bedrijven en particulieren. Nu worden ondernemers geconfronteerd met hoge(re) personeelskosten door een tekort op de arbeidsmarkt, de inzet van zzp’ers en een hoog ziekteverzuim. Daarnaast worden voedings- en verzorgingsmiddelen en energie steeds duurder. Als ondernemer kun je jezelf soms afvragen: Kan ik mijn rekeningen straks nog wel betalen?

Voorkant.pngOm je te helpen een overzicht te maken van wanneer er daadwerkelijk geld binnenkomt en uitgaat, hebben we het prognose- en kaststroommodel ontwikkeld. Zo kun je anticiperen op financiële wijzigingen en bewaken dat je niet in betalingsproblemen komt. Wij hebben het meeste werk al voor je gedaan. Je hoeft alleen de basisgegevens nog zelf in te vullen. In het 2-stappenplan dat bij het model hoort, krijg je uitleg over hoe je dit precies doet.

Na het invullen van jouw gegevens, ontvang je het model met het stappenplan direct in je mail.

Vraag hier het model en stappenplan aan

Ondersteuning
Ben je op zoek naar ondersteuning op dit onderwerp? Of heb je een gevoel dat er iets moet gebeuren, maar weet je niet precies wat? Neem contact op met Cora Mastwijk via tel: 06-83251750 of mail naar cora.mastwijk@waarborgfondskinderopvang.nl. Ze denkt graag met je mee.

Wellicht vind je dit ook interessant: Begrotingmodel | Stel in 5 stappen je eigen begroting samen!
Het jaarlijks samenstellen van een begroting is belangrijk om inzicht te hebben in de financiële voortgang van de organisatie. Met de begroting kan de financiële voortgang tussentijds beoordeeld worden en kan er bijgestuurd worden. Daarnaast biedt een begroting onderbouwing voor het prijsbeleid. Waarborgfonds & Kenniscentrum Kinderopvang heeft voor kinderopvangorganisaties een model ontwikkeld waarmee in vijf eenvoudige stappen de begroting samengesteld kan worden. Lees meer.

Als je je jaarrekening van vorig jaar toch bij de hand hebt, kun je direct meehelpen met het delen van sectorinzicht. Jouw jaarrekening wordt anoniem verwerkt voor het jaarlijks Sectorrapport. Ik doe mee!

Gerelateerd