Oorzaken en oplossingen voor te warme gebouwen

Voorkant handreiking.PNGBij een stijgende buitentemperatuur is het vaak moeilijk om de warmte buiten het gebouw te houden. Mede door het steeds beter isoleren van de huisvesting komt het vaker voor dat er in het voor- en najaar warmteproblemen worden ervaren.

Als oplossing wordt er soms te snel aan actieve koeling door bijvoorbeeld airconditionings gedacht, maar actieve koeling is niet altijd noodzakelijk. Beter, duurzamer en goedkoper is het om opwarming van schoolgebouwen en kinderopvanglocaties te voorkomen.

Kenniscentrum Ruimte-OK en Waarborgfonds & Kenniscentrum Kinderopvang zetten zich gezamenlijk in voor de sectoren onderwijs en kinderopvang op onder andere het gebied van huisvesting. Vanuit de praktijk hebben we een aantal oorzaken van opwarming op een rij gezet in dit kennisdocument. De handreiking geeft daarnaast ook tips hoe deze warmteproblematiek te voorkomen is! In bijlage vind je tot slot een uitgebreide lijst met maatregelen om opwarming van gebouwen te voorkomen.

Heb je ondersteuning nodig bij het binnenklimaat of bij energiebesparing? Of heb je andere vragen met betrekking tot huisvesting? Neem contact op via info@waarborgfondskinderopvang.nl of bel 085 – 130 56 83.

Na het invullen van jouw gegevens, ontvang je de handreiking direct in je mail.

>> Vraag hier de handreiking aan


Flitswebinar ‘oorzaken en oplossingen voor te warme gebouwen’
Wil je leren hoe je kunt zorgen voor een comfortabele temperatuur en daarmee voor een veilige omgeving voor de kinderen en medewerkers, ook tijdens hete zomerdagen? Dan is dit flitswebinar iets voor jou! In slechts één uur tijd delen we praktische tips en inzichten die specifiek gericht zijn op het omgaan met warmte in kinderopvanglocaties. Het flitswebinar heeft een interactief karakter, er is veel ruimte ingelast voor het beantwoorden van vragen. Na dit flitswebinar weet je welke maatregelen jij en jouw team kunnen treffen om de binnentemperatuur in periodes van (extreme) warmte te beperken.

>> Meer informatie

 

Gerelateerd