Voor het optimaliseren van structuren en processen

Organisatieontwikkeling

De wereld waarmee kinderopvangorganisaties te maken hebben, verandert voortdurend en op meerdere vlakken tegelijkertijd. Om kwaliteit en continuïteit te waarborgen, is het belangrijk dat de organisatie zich continu blijft ontwikkelen. 

Denk aan het efficiënter maken van structuren en processen binnen de organisatie, maar ook het proactief reageren op kansen en uitdagingen vanuit sectorale en landelijke ontwikkelingen. Echter, de dagelijkse operationele zaken kunnen hierin een remmende factor zijn. Hoe zet je toch stappen om de organisatie op de middellange en lange termijn te ontwikkelen?

Dit vraagt om ondersteuning en om kennis en inzicht op het gebied van organisatieontwikkeling. In combinatie met specifieke kennis van de sector kinderopvang, denk aan wet- en regelgeving, veranderende marktomstandigheden en ontwikkelingen die van invloed zijn op de sector (sectoraal, landelijk en politiek). We staan klaar om hierbij te ondersteunen.

Linker kolom

Kennis

Via diverse kennisitems, zoals tiplijsten en formats, krijg je informatie die je eenvoudig kunt toepassen op de eigen situatie. Denk bijvoorbeeld aan het format Pedagogisch Coachingsplan of de tiplijst Inspectiebezoek in de praktijk. Hiermee professionaliseer je jezelf en de organisatie.

Naar de kennisbank

Rechter kolom

Activiteiten

We organiseren activiteiten met onderwerpen die relevant zijn voor de kinderopvang. Denk hierbij aan ondersteuning op het gebied van: beleidsontwikkeling, professionalisering van personeel of jouzelf, procesmatige aanpassingen in je bedrijfsvoering om efficiëntie te bevorderen en communicatie te verbeteren, kwaliteitsborging. 

Bekijk de agenda
Linker kolom

Helpdesk

Via de helpdesk krijg je snel antwoord op je algemene vraag. Ideaal als je iets wilt weten over bepaalde wet- en regelgeving of benieuwd bent naar wat de verschillende sectorontwikkelingen voor jouw organisatie betekenen. Aan de helpdesk kun je eenmalig kosteloos een vraag stellen. Daarna heeft de organisatie een abonnement nodig.

Neem contact op

Rechter kolom

Ondersteuning op maat

Voor grotere vraagstukken bieden we persoonlijke ondersteuning aan. Ga bijvoorbeeld in gesprek met onze expert over het toepassen van de laatst geldende wet- en regelgeving of stap open in een sparringsessie over het strategisch beleid van je organisatie. Ook coaching en intervisie behoren tot de mogelijkheden. 

Neem contact op

Tekst

Netwerken

We bieden diverse netwerkmogelijkheden waarbij we professionals op structurele wijze samenbrengen die in de praktijk tegen dezelfde vraagstukken en uitdagingen aanlopen. 

Netwerk Professionals Kinderopvang: voor controllers, facilitair management, inkoop en marketing/communicatie. 

Kennisgroepen: voor ondernemers van kleinschalige of middelgrote kinderopvangorganisaties en beleids- en kwaliteitsmedewerkers.

Kom meer te weten

Tekst

Blijf op de hoogte

Wil jij op de hoogte blijven van de activiteiten van Waarborgfonds & Kenniscentrum Kinderopvang en het laatste nieuws vanuit de sector op het gebied van financiën, organisatieontwikkeling, huisvesting en meer? Schrijf je dan nu in voor onze nieuwsbrief.

Aanmelden