BSO Villa Verboven Logo BSO Villa Verboven.png

BSO Villa Verboven is een BSO met 50 kindplaatsen op één locatie. Als eigenaar heb ik kantoortaken en werk zelf mee op de groep in het team van vier enthousiaste dames. Wij zorgen voor een huiselijke omgeving als we de kinderen opvangen. Zij kunnen zelf kiezen wat ze willen gaan doen. De activiteiten die worden aangeboden hebben geen verplicht karakter.

Op 20 juni 2019 waren een collega en ik aanwezig bij de Regiobijeenkomst over de invoering van de wet IKK in Utrecht. Daar werd aan het einde van de bijeenkomst aangegeven dat als er nog onduidelijkheden waren met betrekking tot de invoering van de wet, dat er de mogelijkheid bestond om een medewerker van het Waarborgfonds Kinderopvang op locatie te laten komen. In zo'n gesprek wordt er samen gekeken naar wat er nog dient te gebeuren en hoe dit het beste gedaan kan worden.

Bij mij op de BSO is bekend dat er nog wat dient te gebeuren t.a.v. de wet IKK. Mij was nog niet helemaal duidelijk hoe ik dit het beste aan kon pakken. Ik had al wel wat gedaan, maar liep vast op de verschillende plannen en de samenhang van deze plannen.

De vragen die ik had voorafgaande aan het gesprek:

  • Hoe en waar kan ik het beste beginnen bij het herschrijven van het veiligheid- en gezondheidsplan?
  • Welke veranderingen dien ik nog te maken aan mijn veiligheid- en gezondheidsplan?
  • Wat zijn de gevolgen van alle wijzigingen ten aanzien van mijn pedagoisch beleidsplan?
  • Hoe kan ik zien of ik voldoe aan de nieuwe wetgeving? 

Op 14 augustus 2019 is het Waarborgfonds op bezoek geweest op mijn BSO. Voorafgaande aan dit bezoek heb ik de plannen t.a.v. de wet IKK aan ze gemaild, de dames kwamen voorbereid op bezoek. Tijdens het bezoek konden ze duidelijk uitleggen wat er nog diende te gebeuren en hoe ik dit het beste aan kon pakken. Ook inhoudelijk hebben ze me op weg geholpen door vragen te stellen over hoe ik als eigenaar en beleidsmaker kijk naar zaken die van belang zijn op mijn BSO. Ze benadrukten de mogelijkheden binnen de nieuwe wet. Een positieve kijk op de veranderingen in een heldere uitleg.

Mede door de handige checklijst, brochure en een handreiking IKK heb ik in enkele weken een groot deel van de aanpassingen kunnen afvinken.

De laatste zaken worden de komende maanden afgerond, coaching van het personeel en mijzelf is er hier een van.

Heb jij ook ondersteuning nodig? Neem dan contact met ons op! 


Meer praktijkvoorbeelden lezen? Bekijk ze in dit overzicht.

 

Gerelateerd