KinderVilla - start, groei en consolidatie

Logo-KinderVilla.jpgKinderVilla is in 2000 opgericht door twee werkende moeders: Eugenie Suer en Natalie Feijen. “Dit kan beter!”, dachten ze allebei toen ze kinderopvang voor hun eigen kinderen zochten. Ze bundelden hun krachten (een pedagogische opleiding en een managementachtergrond) en KinderVilla werd geboren.

Start

Ze hadden een duidelijk idee over hoe kinderopvang naar een hoger niveau getild kon worden en besloten een eigen kinderopvangorganisatie te starten. Na rondvraag bij banken bleek de financiering van de nieuwe onderneming alleen mogelijk met dekking vanuit het Waarborgfonds Kinderopvang. De onderbouwing van de diverse elementen in het ondernemingsplan van KinderVilla gaf voldoende vertrouwen, waarna er een borgstelling verstrekt kon worden. De eerste vestiging in ’t Gooi werd daarmee een feit.

Groei

De eerste locatie werd een succes en er kwamen meerdere locaties bij. De groei ging echter zo hard dat al snel nagedacht moest worden over de financiering van de nieuwe vestigingen. Gekozen werd voor een mix van eigen inbreng en externe financiering. Hiermee zou er voldoende buffer in de organisatie blijven om eventuele tegenvallers in de toekomst op te vangen. Vanwege de snelle groei en de plannen voor nog meer locaties in de toekomst wilde de bank extra dekking uit het Waarborgfonds.

De plannen van KinderVilla werden door het Waarborgfonds bekeken en positief beoordeeld. Voor alle vestigingen werd een borgstelling afgegeven waarmee externe financiering aangetrokken kon worden. Dat de mix van eigen middelen en externe financiering een verstandige keuze was bleek op het moment dat de sector in zwaar weer kwam. Bij KinderVilla waren voldoende liquiditeiten achter gebleven om de wat mindere periode op te vangen en in te grijpen in de bedrijfsvoering.

Consolidatie

De afgelopen jaren heeft het Waarborgfonds vooral met de ondernemers gespard over de sectorontwikkelingen en hoe daar mee om te gaan. Inmiddels komen we in de fase dat de borgstellingen eindigen. Het Waarborgfonds is een revolverend fonds, de terug ontvangen gelden kunnen weer ingezet worden voor andere ondernemers die de ondersteuning nodig hebben.

Heb jij ook ondersteuning nodig? Neem dan contact met ons op


Meer praktijkvoorbeelden lezen? Bekijk ze in dit overzicht.

Gerelateerd