Corona

De maatregelen die de Rijksoverheid heeft getroffen omtrent het coronavirus hebben directe gevolgen voor onze sector. Samen gaan we deze opgave aan. Speciaal voor deze situatie hebben we een ondersteuningsaanbod ontwikkeld op het gebied van organisatie, administratie en bedrijfsvoering. Dit ondersteuningsaanbod is bedoeld voor ondernemers, directeuren, verantwoordelijken bedrijfsvoering en managers in de kinderopvang.

Werkkapitaal financiering
De coronacrisis kan binnen uw organisatie leiden tot liquiditeitstekorten. De compensatieregeling voor de eigen bijdrage van ouders kan zorgen voor een eenmalige hoge uitgave, omdat u het verschil tussen het fiscaal tarief voor de kinderopvangtoeslag en uw uurtarief aan ouders terug gaat betalen. Het kan daarnaast ook zijn dat uw inkomsten als gevolg van de coronacrisis dalen.

Een tijdelijke werkkapitaalfinanciering is een goede optie om een liquiditeitstekort op te vangen en de aankomende periode te overbruggen. Daarmee houdt u uw liquiditeit op orde en heeft u voldoende ruimte voor onzekere tijden. Doet u een aanvraag voor een werkkapitaal financiering bij uw bank, dan kunt u bij ons terecht voor een corona borgstelling. De corona borgstelling is één van de belangrijkste pijlers uit onze corona ondersteuning. Door de borgstelling vangen wij het risico op voor uw bank. De bank gaat hierdoor sneller over tot het verlenen van een financiering en doet dit tegen gunstigere voorwaarden. We hebben voor het afgeven van een borgstelling voor deze specifieke situatie een snelle en vereenvoudigde procedure ingericht waarbij maximaal 100% dekking wordt geboden.

Meer informatie over de Corona borgstelling


Helpdesk coronacrisis
Naast de bestaande helpdesk is er tijdelijk een speciale helpdesk ingericht: Helpdesk coronacrisis. Deze helpdesk is voor alle kinderopvangorganisaties toegankelijk. U kunt hier terecht met de vele vragen en zorgen die u als ondernemer heeft.

Wellicht heeft u vragen omtrent de organisatie van de opvang of weet u niet goed hoe om te gaan met bestaande wet- en regelgeving in crisistijd en het toezicht hierop. Of u maakt zich zorgen of ouders de factuur wel zullen betalen (ondanks de compensatieregeling) of zelfs hun plaatsingsovereenkomst opzeggen en alle bijkomende gevolgen voor u. Hoe houdt u grip op de situatie, voor en achter de schermen, nu en in de toekomst?

Heeft u het antwoord op uw vraag op deze website niet gevonden of heeft u zorgen?
Neem contact op met de helpdesk oronacrisis door een e-mail te sturen naar info@waarborgfondskinderopvang.nl of bel naar telefoonnummer 085 -130 38 93. De helpdesk is op werkdagen bereikbaar tussen 09:00-17:00 uur.

Ons team staat voor u klaar om uw vragen te beantwoorden. Ook kunnen wij in een persoonlijk videogesprek met u sparren over de opgave die er ligt. Dit stelt u in staat hoogwaardige kinderopvang te kunnen blijven bieden en de kwaliteit te garanderen, nu en straks.

Kennisitems, tips en praktijkvoorbeelden
Achter de schermen zijn wij continue bezig met het ontwikkelen en verzamelen van relevante kennisitems. Bent u bijvoorbeeld bekend met de handreiking ‘coronavirus en het gebruik van o.a. ventilatie en verwarming’? Ook vindt u er actuele FAQ's en kunt u de tiplijst downloaden met maatregelen die u kunt treffen om uw werkkapitaalpositie op orde te houden en aan uw betalingsverplichtingen te blijven voldoen. Deze en meer kennisitems vindt u onder de button ‘kennisitems’ verderop op de pagina. Ook delen we hier onze tips en leest u praktijkvoorbeelden van andere kinderopvangorganisaties.

Actualiteit
Dagelijks houden wij de ontwikkelingen omtrent de maatregelen en de bijkomende gevolgen voor u in de gaten en ondernemen actie waar nodig. Wilt u op de hoogte blijven? Volg het Waarborgfonds en Kenniscentrum Kinderopvang op Social Media via onderstaande buttons. Wij plaatsen actuele nieuwsberichten, delen relevante kennisitems en tips en behandelen veel gestelde vragen.

LinkedIn.png   Facebook.png   

Kennisitems
Handreiking: De financiële buffer
FAQ Pedagogische beleidsmedewerker
Handleiding: Rekentool loonkosten voor de nieuwe CAO-verhoging 2020
Financieel op koers Prognosemodel voor de kinderopvang
Rekentool Omzetverlies Compensatieregeling
Het coronavirus: check hier de regelingen
FAQ Arbeidsrechtelijke vragen
FAQ Gastouderopvang
FAQ compensatie eigen bijdrage ouders
Voorbeeld aanvraagformulier noodopvang
Tips
  • Loop alle kostenposten kritisch door en bekijk op welke uitgaven u tijdelijk extra kunt besparen Bekijk de kennisitems voor meer tips!
  • Wordt uw gebouw komende weken niet gebruikt? Zet de verwarming dan laag (niet uit) Bekijk voor meer tips de handreiking ventilatie en verwarming
  • Treed tijdig in overleg met uw verhuurder en leveranciers voor uitstel of betalingsregelingen Bekijk de kennisitems voor meer tips!
  • Loopt u vast? Neem dan gerust contact op met onze experts! Bel of mail de helpdesk