Wet Innovatie en Kwaliteit Kinderopvang (Wet IKK)

De Wet IKK, welke op 1 januari 2018 in werking is getreden, verbetert de innovatie en de kwaliteit van de kinderopvang. Het invoeren van deze nieuwe kwaliteitseisen kan echter voelen als een grote opgave. In opdracht van het Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid heeft het Waarborgfonds de komende tijd extra capaciteit om de sector hierbij intensief te ondersteunen.

Wellicht heeft u een specifiek vraagstuk of wilt u juist eens met een onafhankelijke partij praten over de ingevoerde maatregelen uit de wet IKK. Want wat betekenen deze voor uw bedrijfsvoering en voor de inrichting van uw organisatie, de groepen en de huisvesting? Zit u op de goede weg met het invoeren van de maatregelen, passend binnen uw organisatie? Hoe stuurt u hierop, nu en in de toekomst?

Wij komen graag kosteloos bij u langs voor een persoonlijk gesprek, waarbij we ons aanbod volledig afstemmen op uw vraag. Ook heeft u de mogelijkheid uw IKK-vraag te stellen via de helpdesk, waarbij u antwoord krijgt van een van onze projectspecialisten. Twijfel dus vooral niet en laat ons weten hoe we u verder kunnen helpen. U kunt ons telefonisch bereiken via 085-1305683 of klik hier om uw vraag te stellen! Wilt u direct een persoonlijk gesprek aanvragen? Klik dan hier!

Naast de persoonlijke ondersteuning organiseren wij meerdere regiodagen en workshops. Tijdens deze bijeenkomsten gaat u aan de hand van verschillende thema’s aan de slag met uw bedrijfsvoering. Kijk in de agenda op deze pagina voor de regiobijeenkomst bij u in de buurt en schrijf u in voor de nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van deze en toekomstige bijeenkomsten.

Voor verdere verdieping vindt u op deze pagina relevante contactpersonen, tips, praktijkvoorbeelden, activiteiten en bijeenkomsten. Onder deze tekst vindt u de kennisitems. Hiermee kunt u in diverse vormen kennis opdoen. We bieden u belangrijke aandachtspunten, onderzoeken en handleidingen.

Heeft u nog vragen over dit onderwerp?

Neem dan gerust contact met ons op!  

Kennisitems
Handreiking: De financiële buffer
Rekentool en handleiding loonkosten 2021
FAQ Pedagogische beleidsmedewerker
Handleiding: Rekentool loonkosten voor de nieuwe CAO-verhoging 2020
Het coronavirus: check hier de regelingen
Handleiding en checklists IKK
Handreiking – aan de slag met uw begroting
Handreiking – aan de slag met uw personeelsbeleid
Brochure Ondersteuningsaanbod IKK
Rekentool kinderopvang - beroepskracht kind ratio
Tips
  • Analyseer de (lokale) markt en ontwikkelingen. Beschrijf hier ook de concurrentie en het verschil met uw eigen opzet. Tip van Waarborgfonds Kinderopvang
  • Verdeel de taken en schakel indien nodig externe expertise in. Dat kost soms geld, maar kan ook schade voorkomen en tijdswinst opleveren. Tip van Waarborgfonds Kinderopvang
  • Gebruik het Kwaliteitskader als een prima startpunt voor een brede discussie over huisvesting tussen alle belanghebbenden Jan Schraven, expert bij Waarborgfonds Kinderopvang