Kennisgroep ondernemers kleinschalige kinderopvangorganisaties

Een groep ondernemers van kleinschalige kinderopvangorganisaties heeft het Waarborgfonds & Kenniscentrum Kinderopvang verzocht om in aanvulling op de netwerkkringen voor middelgrote en grote kinderopvangorganisaties een netwerkmogelijkheid speciaal voor hen te organiseren. Hieruit zijn de kennisgroepen voor ondernemers van kleinschalige kinderopvangorganisaties ontstaan.

De kennisgroep is een netwerk van gelijkgestemde ondernemers, die zichzelf en hun organisatie willen professionaliseren en hierin willen leren met en van elkaar.

De kennisgroep biedt een platform voor deze groep ondernemers om met elkaar te sparren en ideeën uit te wisselen over vergelijkbare situaties. Daar waar juist deze ondernemers vaak aangeven een sparringspartner te missen, brengt de kennisgroep hen samen. Het Waarborgfonds faciliteert deze bijeenkomsten en brengt, waar gewenst, expertise in. De deelnemers van de kennisgroep bepalen zelf welke invulling zij willen geven aan de bijeekomsten. De onderwerpen die ter tafel komen lopen zeer uiteen, denk aan: personeelsbeleid, financieel beleid, organisatieontwikkeling, ontwikkelingen in de sector, marketing en communicatie en toepassing van (IKK) wetgeving. De deelnemers ontwikkelen zich op professioneel vlak, als ondernemer en met zijn of haar organisatie. Ook is er ruimte voor persoonlijke groei. Veiligheid en vertrouwen zijn dan ook één van de kernwaarden binnen de groep.

In het kort

  • Voor ondernemers van kleinschalige kinderopvangorganisaties (tot ongeveer 150 kindplaatsen)
  • Vier bijeenkomsten per jaar
  • Wisselend op locatie bij één van de deelnemers*            
  • Toegang tot een interactief forum
  • en meer!

Data

De volgende bijeenkomst van 2021 is gepland op:

  • Kennisgroep 1 – vrijdag 1 oktober van 10:00-13:00 uur
  • Kennisgroep 2 – dinsdag 28 september van 13:00-16:00 uur
  • Kennisgroep 3 – donderdag 9 september van 10:00-13:00 uur
  • Kennisgroep 4 – dinsdag 7 september van 10:00-13:00 uur

Kosten

€ 450,- excl. btw per jaar. Instromen gedurende het jaar is mogelijk. Het tarief van dit eerste jaar wordt daarop aangepast.

Aanmelden

Aanmelden voor de kennisgroep kan via onderstaande button. Wil je eerst meer informatie? Neem contact op met Sonja Sandbergen. Zij beantwoorden al je vragen.

Meld je hier aan

*Tijdens de events houden wij rekening met de veiligheidsrichtlijnen omtrent corona. Hierdoor kan het zijn dat de bijeenkomsten in een online omgeving plaatsvinden.


Ben je geïnteresseerd, maar ben je geen ondernemer van een kleinschalige kinderopvangorganisatie? Het Netwerk Professionals Kinderopvang biedt vakgenoten van middelgrote en grote organisaties de gelegenheid om op een informele en inspirerende manier inzichten en ervaringen uit te wisselen over onderwerpen passend bij een van de kringen (Controllers, Facilitair, Inkoop en Marketing). Lees hier meer.

Kennisitems
Format Pedagogisch Coachingsplan
Stel in 5 stappen je eigen begroting samen!
Virtueel kinderdagverblijf