Kennisgroep ondernemers middelgrote kinderopvangorganisaties

In 2023 starten twee kennisgroepen voor ondernemers van middelgrote kinderopvangorganisaties. Een netwerk voor professionals die willen ontmoeten, leren en zichzelf en de organisatie willen ontwikkelen.

De kennisgroep is een netwerk van gelijkgestemde ondernemers, die zichzelf en hun organisatie willen professionaliseren en hierin willen leren met en van elkaar.

Waarde
De deelnemers ontwikkelen zich op professioneel vlak binnen hun functie en de organisatie. Er is tevens ruimte voor zelfreflectie en persoonlijke groei. Veiligheid en vertrouwen zijn dan ook één van de kernwaarden binnen de groep.

Inhoud bijeenkomsten
De bijeenkomsten staan in het teken van verbinden en verdiepen. We gaan aan de slag met een combinatie van intervisie en het opdoen van kennis over voor jou relevante onderwerpen. Denk hierbij aan (natuurlijk) leiderschap, omgaan met structurele personeelstekorten, verzuim, omgang met raad van toezicht, inrichten staf, indirect leidinggeven, als ook de alledaagse zaken die spelen op de werkvloer. We praten over ontwikkelingen die we in de sector zien en bezien dit ook in het perspectief van de eigen organisatie.

Organisatie
De thema's worden door de deelnemers in gezamenlijkheid bepaald. Het Waarborgfonds faciliteert de bijeenkomsten en brengt, waar gewenst, expertise in op de thema's.

Voor wie en wat

  • Voor ondernemers van middelgrote kinderopvangorganisaties die zich herkennen in de volgende kenmerken

> Je geeft indirect leiding aan pedagogisch medewerkers
> Je hebt een (kleine) stafafdeling of bent bezig dit te ontwikkelen
> Je hebt minimaal drie locaties (LRK nummers) en minimaal 150 kindplaatsen
> Mogelijk heb je een raad van toezicht of raad van advies

  • Vier bijeenkomsten per jaar, inclusief lunch
  • Wisselend op locatie bij één van de deelnemers of een andere inspirerende locatie ergens in het land     
  • Toegang tot een interactief forum
  • en meer!

Data

De data van de bijeenkomsten staan voor het gehele jaar vast en zijn gepland op:
Groep 1 (VOL):
Bijeenkomst 1 | Donderdag 16 maart van 10.00-13.00 uur (VOL)
Bijeenkomst 2 | Maandag 12 juni van 10.00-13.00 uur (VOL)
Bijeenkomst 3 | Dinsdag 12 september van 10.00-13.00 uur (VOL)
Bijeenkomst 4 | Dinsdag 19 december van 10.00-13.00 uur (VOL)


Groep 2:
Bijeenkomst 1 | Maandag 15 mei van 10.00-13.00 uur
Bijeenkomst 2 | Dinsdag 20 juni van 10.00-13.00 uur
Bijeenkomst 3 | Maandag 18 september van 10.00-13.00 uur
Bijeenkomst 4 | Donderdag 14 december van 10.00-13.00 uur

In het belang van de verbinding tussen en met de andere deelnemers, is het belangrijk dat je alle bijeenkomsten aanwezig bent. Houd bij het inplannen in je agenda rekening met reistijd.

Kosten

€ 450,- excl. btw per jaar. Het lidmaatschap loopt automatisch door, tenzij je opzegt. Dit kan vóór 1 december van het lopende jaar, het lidmaatschap stopt dan op 31 december.

Aanmelden

Aanmelden voor de kennisgroep kan via onderstaande button. Er is plek voor maximaal 12 deelnemers per groep. Wil je eerst meer informatie of twijfel je of je past bij het profiel? Neem contact op met Sonja Sandbergen. Zij beantwoordt al je vragen.

Meld je hier aan


Ben je geïnteresseerd, maar ben je geen ondernemer van een middelgrote kinderopvangorganisatie? Er zijn ook kennisgroepen voor ondernemers van kleinschalige kinderopvangorganisaties. Daarover lees je hier meer. En het Netwerk Professionals Kinderopvang biedt specifieke vakgenoten van middelgrote en grote organisaties de gelegenheid om op een informele en inspirerende manier inzichten en ervaringen uit te wisselen over onderwerpen passend bij een van de kringen (Controllers, Facilitair, Inkoop en Marketing). Lees hier meer.

Kennisitems
Kennisdocument Oorzaken en oplossingen voor te warme gebouwen
Checklist 'aan de slag met je personeelsbeleid'
Handreiking Verduurzamen in een huursituatie
Model voor liquiditeitsprognose
Tiplijst Coaching on the job
Stel in 5 stappen je eigen begroting samen!