Organisatieontwikkeling

Vanaf 2019 hebben we ondernemers ondersteunt bij de implementatie van de wet IKK. Dit zowel op vlak bedrijfsvoering als op organisatiegebied. Dat hier grote en blijvende behoefte aan is, hebben we afgelopen jaren ervaren. Nu het project stopt, wordt de ondersteuning voortgezet en uitgebreid met als doel om een directe bijdrage te leveren aan de organisatieontwikkeling van de kinderopvangorganisatie.

Welke ondersteuning bieden we?       

We ondersteunen organisaties op een laagdrempelige manier bij de kleine of grote stappen die zij willen zetten om de organisatie te ontwikkelen en/of te veranderen. Denk hierbij aan het (door)ontwikkelen op beleidsniveau of het veranderen van procedurele en structurele processen binnen de kinderopvangorganisatie om zo de gestelde doelen van de organisatie beter te bereiken. Door een breed aanbod aan activiteiten, sluit de ondersteuning aan op de behoefte en de organisatiestructuur van zowel kleinschalige kinderopvangorganisaties, als middelgrote en grote organisaties. 

Wat doen we?

 • Helpdesk
   
 • Handreikingen en tools
  Er zijn verschillende tools en handreikingen beschikbaar. Deze kennisitems bieden op een laagdrempelige manier ondersteuning en de tips zijn op eenvoudige wijze toe te passen binnen jouw organisatie. Onder 'kennisitems' onderaan de pagina vind je alle documenten. Download onder andere:
  Handleiding en Checklists IKK
  FAQ Pedagogische beleidsmedewerker/coach
  Tiplijst Inspectiebezoek in de praktijk
   
 • Workshops
  Bekijk voor een actueel overicht van onze activiteiten, waaronder verschillende workshops, onze agenda. Achter de schermen zijn wij continue bezig met het ontwikkelen van nieuwe workshops. Wil jij hiervan op de hoogte blijven? Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief.
 • Maatwerkondersteuning
   
 • Kennisgroepen kleinschalige ondernemers
  De kennisgroep biedt een platform voor ondernemers van kleinschalige kinderopvangorganisaties. Daar waar juist deze ondernemers vaak aangeven een sparringspartner te missen, brengt de kennisgroep hen samen om te sparren en ideeën uit te wisselen over vergelijkbare situaties. Sonja Sandbergen en Susanne Oosterman faciliteren deze bijeenkomsten en brengen, waar gewenst, (externe) expertise in. De kennisgroepen komen 4 keer per jaar bij elkaar en tussentijds is het forum de plek waar zij contact met elkaar opnemen, informatie uitwisselen en vragen stellen. Lees hier meer over de kennisgroepen.
   
 • Netwerk Professionals Kinderopvang
  Netwerk Professionals Kinderopvang (NPK) is het ontmoetingspunt voor controllers, facilitair management, inkoop en marketing. Deze netwerkkringen bieden vakgenoten de gelegenheid om op een informele en inspirerende manier inzichten en ervaringen uit te wisselen over onderwerpen welke gerelateerd zijn aan de specifieke kring. De kringen komen 3 tot 4 keer per jaar bij elkaar en kunnen daarnaast tussentijds contact met elkaar opnemen, informatie uitwisselen en elkaar vragen stellen via het forum. Voor meer informatie, kijk op de website van NPK.

Meer weten? Neem gerust contact met ons op via info@waarborgfondskinderopvang.nl óf 085 - 13 05 683.
 

Kennisitems
Checklist 'aan de slag met je personeelsbeleid'
Tiplijst Inspectiebezoek in de praktijk
Handreiking: De financiële buffer
Rekentool en handleiding loonkosten 2021
FAQ Pedagogische beleidsmedewerker
Handleiding: Rekentool loonkosten voor de nieuwe CAO-verhoging 2020
Het coronavirus: check hier de regelingen
Handleiding en checklists IKK
Handreiking – aan de slag met jouw begroting
Brochure Ondersteuningsaanbod IKK
Rekentool kinderopvang - beroepskracht kind ratio