Organisatieontwikkeling

Sinds de start van het Waarborgfonds, nu 25 jaar geleden, ondersteunen we de sector bij organisatievraagstukken, groot- en klein. De thema’s in de sector ontwikkelen zich, wij ontwikkelen mee. Graag dragen we actief bij aan de organisatieontwikkeling van jouw organisatie. Wat kun je van ons verwachten?

Hoe ondersteunen we jou?       

Onze projectspecialisten hebben veel inhoudelijke kennis, weten wat er leeft in de sector en zijn in hun aanpak praktisch en doelgericht. We ondersteunen op een laagdrempelige manier bij kleine of grote stappen die je wil zetten om de organisatie te ontwikkelen en/of te veranderen. Denk hierbij aan het (door)ontwikkelen op beleidsniveau of het veranderen van procedurele en structurele processen binnen de kinderopvangorganisatie om zo de doelen van de organisatie beter te bereiken. Door een breed aanbod aan activiteiten sluit de ondersteuning aan op de behoefte en de organisatiestructuur van zowel kleinschalige kinderopvangorganisaties, als middelgrote en grote organisaties. 

Je hoeft het niet alleen te doen. We geloven in de kracht van samenwerken en leren van elkaars ervaringen en kennis! 

Hoe pakken we dit aan?

 • Helpdesk
  Laat ons weten wat jouw vraag is en we puzzelen vanaf daar met je mee. De helpdesk is er speciaal voor de kleine vragen waar je snel een antwoord op wil ontvangen. Vul eenvoudig het contactformulier in of mail je vraag naar info@waarborgfondkinderopvang.nl. Je kunt ook direct contact opnemen met één van de projectspecialisten. Klik op de foto's om naar de contactgegevens te gaan.
   
 • Handreikingen en tools
  Er zijn verschillende tools en handreikingen beschikbaar. Deze kennisitems geven handvatten en tips en zijn op eenvoudige wijze toe te passen binnen jouw organisatie. Onder 'kennisitems' onderaan de pagina vind je alle documenten. Download onder andere:
 • Workshops en webinars
  We organiseren interactieve workshops met onderwerpen die vaak ook binnen jouw organisatie (gaan) spelen. Bekijk de agenda voor een actueel overicht van onze workshops. Een aantal onderwerpen passen beter binnen een webinar, dus ook deze kun je terugvinden in de agenda. Achter de schermen zijn wij continue bezig met het ontwikkelen van nieuwe activiteiten. Wil jij hiervan op de hoogte blijven? Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief. Ook suggesties horen wij graag via info@waarborgfondskinderopvang.nl. 
 • Maatwerkondersteuning
  Heb je eerder een vraag aan ons gesteld via de helpdesk en/of een workshop/webinar gevolgd en wil je verdere ondersteuning? Deze ondersteuning is mogelijk via maatwerk. Laat je gegevens en een korte omschrijving van je vraag achter via het contactformulier. Eén van onze specialisten neemt dan contact met je op om de vraag helder te krijgen en af te stemmen wat wij voor je kunnen betekenen.

 • Kennisgroepen
  De kennisgroep biedt een platform voor ondernemers en anderen werkzaam in de sector. Deelnemers sparren, informeren en leren van en met elkaar, samen met één van onze projectspecialisten. Regelmatig schuift er een (externe) specialist uit de sector aan. Op dit moment hebben we verschillende kennisgroepen voor ondernemers van kleinschalige kinderopvangorganisaties. Lees hier meer over de kennisgroepen. De kennisgroepen komen meestal 4 keer per jaar bij elkaar en tussentijds is het forum de plek waar zij contact met elkaar opnemen, informatie uitwisselen en vragen stellen.
   
 • Netwerk Professionals Kinderopvang
  Netwerk Professionals Kinderopvang (NPK) is het ontmoetingspunt voor controllers, facilitair management, inkoop en marketing. Deze netwerkkringen bieden vakgenoten de gelegenheid om op een informele en inspirerende manier inzichten en ervaringen uit te wisselen over onderwerpen welke gerelateerd zijn aan de specifieke kring. Meer weten over deze netwerkkringen? Bekijk de website van NPK.

Meer weten? Neem gerust contact met ons op via info@waarborgfondskinderopvang.nl óf 085 - 13 05 683. 

Kennisitems
Checklist 'aan de slag met je personeelsbeleid'
Tiplijst Inspectiebezoek in de praktijk
Virtueel kinderdagverblijf
FAQ Pedagogische beleidsmedewerker
Handleiding en checklists IKK
Tips
 • Oprecht bruist bij mij de energie als ik zie dat ik een organisatie ergens mee verder kan helpen Sonja Sandbergen, projectspecialist bij het Waarborgfonds
 • Mijn aanpak kan per organisatie en per persoon wisselen, maar ik ben altijd eerlijk en recht door zee, ook als dit soms een spannend is Sonja Sandbergen, projectspecialist bij het Waarborgfonds